Закуски на Новий рік 2016 – рецепти з фото

Хоча на столі красується безліч основних страви, закуски є фактично основною їжею, яка вживається на Новорічні свята. З моєї стаьі ви дізнаєтеся, які закуски найкраще приготувати на новий рік. Отже, давайте розглянемо найбільш цікаві рецепти.

Моцарела у фритюрі

Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

Ми пропонуємо вам приготувати зовсім не дієтичне, але ароматне і смачне блюдо з моцарелли. Якщо ви вже здогадалися, це буде моцарелла у фритюрі.

Для приготування закуски вам знадобиться: моцарелла, панірувальні сухарі, яйця, вода, часниковий порошок, борошно і олію.

Спосіб приготування:

  • По-перше, сир потрібно нарізати на невеликі шматочки. В окремому посуді необхідно змішати одне збите яйце з невеликою кількістю води.
  • По-друге, в іншій посудині варто змішати інші сипучі інгредієнти.
  • По-третє, підготуйте фритюр для обсмажування.
  • По-четверте, кожен шматочок сиру потрібно занурити в яйце з водою і підготовленої паніровці. Обсмажувати близько півхвилини з обох сторін.
  • По-п’яте, готову закуску перед подачею на стіл варто промокнути в паперовому рушник для видалення надлишків жиру.
  • Відео урок по готуванні моцарели у фритюрі

    «Ластівчині гнізда»

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

  • 750 грам м’яса телятини проганяємо через м’ясорубку.
  • Вимочуємо в молоці і віджимаємо 1 шматочок білого хліба.
  • Цибулину (1 штуку) подрібнюємо блендером.
  • Все вище приготовлені продукти змішуємо, додаємо подрібнену петрушку, чорний мелений перець, 2 яйця, солимо за смаком.
  • Отриманий фарш гарненько вимішуємо і ділимо на 8 рівних порцій.
  • Кожну порцію формуємо кульку, в кожному з якого робимо поглиблення.
  • У кожне з них ложем по половині яйця, попередньо зварених круто, вгору білком.
  • У нас вийшли своєрідні «гнізда».
    Готуємо соус, розігріваємо 100 гр. раст. олії і обсмажуємо 15 гр. борошна.
  • Розбавляємо це 200 г томатного соку, додаємо подрібнені листя зеленої петрушки і чорний перець (10 горошин).
    «Гнізда» кладемо в сотейник і заливаємо отриманим соусом.
  • Щільно накриваємо кришкою і ставимо запікатися нашу закуску в духовку, попередньо розігріту, приблизно на 40-60 хвилин.
  • Картопляно-м’ясний пиріг

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

  • Обчищаем 5 середніх картоплин і нарізаємо тонкими кільцями, трішки солимо і перчимо.
  • Курячу грудку ріжемо дрібними шматочками, солимо і перчимо.
  • Дві-три цибулини нарізаємо півкільцями, заправляємо їх сіллю і перцем.
    Тепер робимо тісто: збиваємо міксером 2 яйця, сметани і майонезу (по 100 г кожного), 150 грам борошна, сіль і 1/2 чайної ложки соди.
  • Беремо цілий деко (або круглу форму), змащуємо вершковим маслом (і дно і боки), обсипаємо борошном або панірувальними сухарями.
  • Укладаємо картоплю: боків один шар, що залишилася на дно.
  • Зверху викладаємо м’ясо рівномірним шаром і цибулю.
  • Заливаємо це все збитим тістом.
  • Запікаємо в попередньо розігрітій духовій шафі 50 хвилин, температура не менше 180 С.
  • По приготуванню пиріг перевертають на велику плоску тарілку, прикрашену листям салату і все, закуска готова.
  • Цікавий відео майстер-клас по приготуванні

    Бутерброди

    Бутерброди є найкращою закускою для будь-якого заходу, їх можна приготувати абсолютно по-різному, тому вони не втрачають своєї актуальності. Крім того, бутерброди можуть дійсно прикрасити новорічний стіл, якщо грамотно підійти до їх оформлення. Щоб зрозуміти, як саме краще прикрасити цю закуску, слід зазначити, що бутерброди бувають декількох типів: відкриті, закриті і закусочні.

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Відкриті бутерброди є найбільш простими, складаються вони з шматочка хліба, змащеного тоненьким шаром вершкового масла, а от поверх масла можна класти будь-які продукти. Для того, щоб закуска вийшла яскравою краще всього використовувати овочі, такі як помідори і огірки, скибочки копченої риби, бекон, сир і т. п. Завдяки таким інгредієнтам закуска вийде ще й досить ситної. Головне стежити, щоб інгредієнти не звисали з хліба. Начинка в простих бутербродах, як правило, складається з якого-небудь одного продукту, але також можна готувати і складні відкриті бутерброди, підбираючи кілька різних продуктів, які будуть поєднуватися між собою.

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото
    Що стосується закритих бутербродів, то відмінним прикладом таких закусок можуть стати гамбургери. Для приготування необхідно очистити шматки хліба від кірочок і розрізати на невеликі смужки, які можна змастити, як звичайним маслом, так і різними соусами. Далі на промазанный шматочок хліба укладають начинку, яка зазвичай складається з м’яса або риби, і зверху накривають її ще одним шматочком такого ж хліба. Це найбільш простий варіант приготування закритого бутерброда, але багато господинь не обмежуються ним, і роблять багатошарові закуски з різними начинками. Варто знати, що м’ясо відмінно поєднується з овочами і сиром, також у бутерброд можна додавати омлет, морепродукти, паштети і т. п., політ фантазії може бути необмежений.

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото
    Закусочні бутерброди виглядають найбільш ошатно, за розмірами вони досить маленькі, тому їх дуже зручно їсти. Для приготування необхідний хліб без скоринок або ж тарталетки. Хліб можна змащувати вершковим маслом або тонким шаром будь-якого соусу, а ось тарталетки прийнято прикрашати збитим вершковим маслом, яке буде схоже на гарний крем. Що стосується інгредієнтів, то вони знову-таки можуть бути різними, залежно від смакових уподобань. Найбільш часто використовують овочі, слабосолену рибу, шпик і плавлений сир.
    Бутерброди повинні бути присутніми на будь-якому святковому столі в самому початку заходу, поки ще на столи не поставлені гарячі страви, адже саме завдяки подібній закуски жоден гість не буде відчувати почуття голоду.

    Тарталетки з крветками і йогуртным соусом

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Пропонуємо вам приготувати як основу страви, так і її начинку. Дуже часто для закусок використовують тарталетки, тости, які з легкістю можна придбати в магазинах. Ми пропонуємо вам витратити трохи часу і приготувати самостійно житні кошики з дивовижно смачною начинкою.

    Для приготування страви вам знадобиться: одне яйце, вода, житнє борошно, сіль і коріандр. Для приготування начинки вам знадобляться такі інгредієнти:

  • бурий і дикий рис;
  • креветки;
  • йогурт без наповнювача;
  • соєвий соус;
  • перець чилі;
  • духмяний;
  • перець і часник.
  • Приготування:

  • По-перше, вам потрібно приготувати тісто для закуски. Для цього замішайте з запропонованого набору інгредієнтів еластичне, м’яке тісто. Після цього, дайте йому відпочити на холоді протягом 10 хвилин. Тим часом розігрійте духовку. Охолоджене тісто потрібно укласти в силіконові форми для кексів. Випікати кошики не більше, ніж 15 хвилин на середній температурі.
  • По-друге, для приготування начинки рис відваріть. Креветки також відваріть. Після цього візьміть блендер і збийте два рису, додайте очищені креветки і знову збийте. Після цього покладіть соєвий соус, перець. Останній інгредієнт – це йогурт, після додавання також збийте.
  • По-третє, остиглі житні кошики наповніть сповна підготовленою начинкою і подавайте до столу. Закуска готова, приємного апетиту.
  • Мідії з оливковою олією

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Для того щоб порадувати себе і близьких вам людей закускою з мідій, достатньо їх зварити. Зовсім необов’язково використовувати складні рецепти приготування цього заморського продукту.

    Для приготування страви вам знадобляться:

  • мідії
  • пара ложок оливкової олії
  • часник і петрушка.
  • Такий маленький набір інгредієнтів допоможе вам приготувати дивно смачне блюдо.

    Спосіб приготування:

  • По-перше, мідії викладіть в каструлю і накрийте кришкою. До мідій нічого додавати не потрібно, а вогонь повинен бути мінімальним. Вам потрібно почекати кілька хвилин, щоб мідії розкрилися і виділили достатню кількість соку. Таким чином, цей продукт надалі буде варитися у власному соку.
  • По-друге, через п’ять хвилин до мідій додайте оливкова олія (за смаком). Часник і петрушку дрібно нарубаєте і також додайте в каструлю. Вам потрібно цю масу перемішати і дочекатися закипання бульйону.
  • По-третє, після того як бульйон закипить, вимкніть вогонь і залиште каструлю на плиті ще 10 хвилин.
  • По-четверте, міді потрібно викласти в центрі страви і прикрасити зеленню, після цього подати до столу. До поданої закуски рекомендується подавати біле вино.
  • Кошики з криветками

    Закуски на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Пропонуємо вам приготувати як основу страви, так і її начинку. Дуже часто для закусок використовують тарталетки, тости, які з легкістю можна придбати в магазинах. Ми пропонуємо вам витратити трохи часу і приготувати самостійно житні кошики з дивовижно смачною начинкою.
    Для приготування страви вам знадобиться:

  • одне яйце
  • вода
  • житнє борошно
  • сіль і коріандр.
  • Для приготування начинки вам знадобиться:

  • бурий і дикий рис
  • креветки
  • йогурт без наповнювача
  • соєвий соус
  • перець чилі
  • запашний перець і часник.
  • Приготування:

  • По-перше, вам потрібно приготувати тісто для нашої закуски. Замішайте з запропонованого набору інгредієнтів еластичне, м’яке тісто. Після цього, дайте йому відпочити на холоді протягом 10 хвилин. Тим часом розігрійте духовку. Охолоджене тісто потрібно укласти в силіконові форми для кексів. Випікати кошики не більше, ніж 15 хвилин на середній температурі.
  • По-друге, для приготування начинки рис відваріть. Креветки також відваріть. Після цього візьміть блендер і збийте два рису, додайте очищені креветки і знову збийте. Після цього покладіть соєвий соус, перець. Останній інгредієнт – це йогурт, після додавання також збийте.
  • По-третє, остиглі житні кошики наповніть сповна підготовленою начинкою і подавайте до столу нашу закуску.
  • VN:F [1.9.22_1171]