Торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах – рецепти з фото новорічних тортиків

Торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах – рецепти з фото новорічних тортиків

Торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах

Яскравою прикрасою святкового столу завжди є десерти, а торт вже довгі десятиліття залишається королем десертних делікатесів. В наші дні і в найближчих супермаркетах часто непоганий вибір цих ласощів, так і на замовлення виконають, втіливши ваші сміливі фантазії.

Але вони ніколи не замінять справжнє домашнє кондитерське диво: торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах. З клопотами, нагадують чаклунські або алхімічні обряди, з неповторним запахом встигає тіста і ваблячими ароматами добавок. А головне – це священнодейство наповнює будинок особливою аурою, об’єднуючи сім’ю і додаючи позитиву.

Торт своїми руками – це кульмінація свята! Тим більше, такого казкового як Новий рік. Ось сьогодні ми і запропонуємо вам кілька рецептів різних солодких шедеврів. Вибирайте, випікайте, насолоджуйтеся!

«Прага»: простий спосіб, щоб бути «в шоколаді»

Торт «Прага». Ця назва змушує сумувати, відсилає до радянських часів, коли він був одним з небагатьох представників «гламуру» в наших кондитерських. Якщо ви вважаєте, що вдома його приготувати складно, то дуже помиляєтеся. Є кілька цілком доступних варіантів рецептів. А результат задовольнить самому вишуканому смаку найприскіпливішого гурмана. Пробуйте, переконуйтесь!

Торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах – рецепти з фото новорічних тортиків

Торт «Прага» на Новий 2018 рік

Інгредієнти для бісквіта:

  • 100 г борошна;
  • 5 яєць;
  • 100 г цукрового піску;
  • 15 г порошку какао;
  • 25 г вершкового масла.

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

  • 200 г шоколаду;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Інгредієнти для крему:

  • 200 г згущеного молока;
  • 100 г води;
  • 3 яєчних жовтка;
  • 30 г вершкового масла;
  • 20 г порошку какао;
  • Ванілін — на кінчику ножа.

Інгредієнти для сиропу:

  • 100 г цукру;
  • 100 мл води.

Як готуємо:

Розкриваємо секрет цього рецепта торта на Новий рік 2018. Почнемо з бісквіту, тобто, з просіювання борошна. Розтопимо на водяній бані вершкове масло, охолодити його.

Потім потрібно відокремити всі п’ять жовтків, а яєчні білки збити міксером, щоб вийшла пінно-повітряна субстанція. Маленький рада: простіше збиваються охолоджені білки. Тепер всипаємо борошно і какао у збиті білки, помішуючи. Додаємо топлене масло, знову акуратно перетираємо.

Масу виливаємо у форму, ставимо в прогріту духовку хвилин на 40. Процес випікання йде при температурі 180 градусів. Контроль готовності нескладно провести з допомогою дерев’яної зубочистки. Протикаємо бісквіт і дивимося, чи не залишилися на ньому сліди тесту. Якщо паличка суха, — бісквіт «дозрів». Сміливо виймаємо, остуджуємо, по можливості рівне, тонким широким ножем, ріжемо на три коржі.

Переходимо до сиропу. Цукор (100 г) заливаємо такою ж кількістю води, ставимо на вогонь середньої інтенсивності. Так, для пікантності можна ще й трохи коньяку додати. Доводимо суміш до кипіння, помішуючи, щоб сироп не пригорів.

Крем для торта «Прага» готується на основі згущеного молока. Її вливаємо в каструлю, туди ж відправляємо 3 жовтки, півсклянки води і ванільний цукор. Проварюємо крем до густоти, на малому вогні, теж при помішуванні. Знімаємо, даємо охолонути.

Вершкове масло (розм’якшене) змішуємо з какао і цю масу додаємо в напівфабрикат крему. Щоб отримати ідеально однорідну масу, збиваємо міксером кілька хвилин. Якщо у когось є бажання і сили попрацювати віночком, — не забороняється, просто часу буде потрібно більше.

Один коржик викладаємо на велику тарілку, промазуємо його сиропом. Кулінарної пензликом або іншими підручними засобами. Наші відважні мами, пам’ятається, не боячись орнітозу, для цього використовували крильця від дичини.

Для нанесення крему простіше всього помістити його в пакетик, відрізати маленький куточок «розписати» солодким щільним шаром. Кращий варіант малюнка – спіраль. Прикриваємо цей корж другим, повторюємо процедуру: просочування сиропом, обмазка кремом, накриття третім кругляшком. Це навершя покриваємо кремом тоненько, те ж саме робимо і з боковинками. Краще — з допомогою силіконової лопатки, але і тут фантазія господинь підкаже варіанти знарядь праці.

Для глазурі топимо шоколад на водяній бані, до нього міксуем дві столові ложки вершкового масла, перемішуємо, даємо трохи охолонути. Тепленьку глазур акуратно виливаємо на центр поверхні торта і потихеньку розмазуємо і на «маківці» нашого кулінарного шедевра, і з боків. Для цієї маніпуляції цілком згодиться ятот широкий ніж, яким розпилювали бісквітну основу.

Залишається останній штрих: коли глазур застигла, розплавленим шоколадом намалювати фірмову «празьку» сіточку. Для цього вистачить кількох шоколадних шматочків.

«Баунті»: дружно впадаємо в дитинство!

Про виготовлення парочки інших тортів на Новий рік 2018 в домашніх умовах розповімо коротше, без ліричних відступів. Деталі вже зрозумілі. Смак батончика «Баунті» дуже люблять діти. Давайте порадуємо їх: «Баунті» багато не буває!

Торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах – рецепти з фото новорічних тортиків

Торт «Баунті» на Новий 2018 рік

Для тіста потрібно:

  • 3 яйця;
  • 120 г цукру;
  • 80 г борошна;
  • 20 г какао-порошку;
  • Пачка вершків 10-20% для просочення;
  • Пів-ложки (чайної) розпушувача.

Для прошарку:

  • 130 г кокосової стружки;
  • 200 г молока;
  • По 100 г цукру і вершкового масла.

Для шоколадної глазурі:

  • 100 мл молока 100 мл;
  • 50 г вершкового масла;
  • По 4 ст. л. какао-порошку і цукру.

Приступаємо. До яйцям додаємо трохи цукру, збиваємо до піни. Решті додаємо цукор, продовжуючи збивати. Процедура займе хвилин 5-7, до освітлення маси.

Змішуємо борошно з какао-порошком і розпушувачем, просіваємо. Додаємо поступово в яєчну масу, ретельно перемішуючи, до густоти оладок.

Денце форми застеляємо пергаментом, вливаємо тісто. Випікаємо в духовці хвилин 30, температура близько 190 градусів. Витягаємо, остуджуємо корж.

Для прошарку вливаємо в каструлю молоко, додаємо цукор і вершкове масло. На середньому вогні підігріваємо, поки не розчиняться інгредієнти, потім додаємо кокосову стружку. Прогріваємо, помішуючи, 7 хвилин, поки маса загусне, а стружка вбере вологу. Остуджуємо.

Повертаємося до коржу. Розрізаємо навпіл, кожну половинку просочуємо вершками, вистачить по 5 столових ложок на кожен корж. На один кругляш викладаємо кокосову масу, рівняємо – і зверху, і по краях. Накриваємо другим коржем.

Шоколадна глазур: змішуємо какао-порошок з цукром, вливаємо молоко, перемішуємо, додаємо масло і кип’ятити 3-4 хвилини на слабкому вогні. Остуджуємо глазур до кімнатної температури, поливаємо торт, розрівнюємо верх і боки. Тепер можна і в холодильник хвилин на 40. Потім ще й зверху притрушуємо злегка кокосовою стружкою – і знову в холодильник, вже годин на 5-7. Всі!

Сонечко на снігу: сирний торт з апельсинами

Ще один рецепт торта на Новий рік 2018 з фото, для любителів сирних варіантів. Легкий, майже дієтичний. І для діток, і для батьків однаково корисний і смачний.

Торти на Новий рік 2018 в домашніх умовах – рецепти з фото новорічних тортиків

Сирний торт з апельсинами на Новий 2018 рік

Для бісквіта знадобиться:

  • 100 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 100 г апельсинового соку для просочення бісквіта;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 2 апельсина для начинки;
  • По 1 ч. л. розпушувача, цедри лимона і апельсина.

Для сирного шару:

  • 400 г сиру;
  • 300 г сметани;
  • 100 г молока;
  • 200 г цукру;
  • 20 г желатину;
  • 4 ст. л. лимонного соку.

Для декору:

  • 1 пачка кондитерського желе;
  • 1 апельсин.

Для бісквіта яйця збиваються з цукром. Туди додаються олія, борошно, цедра апельсина і лимона, а також розпушувач. Замішуємо тісто і виливаємо у форму, зручний діаметр — 26 сантиметрів. 15-20 хвилин піде на випікання при температурі 180 градусів. Трохи остудимо бісквіт, поки він теплий, наситимо апельсиновим соком. Остудимо вже в холодильнику.

Беремося за начинку. Замочимо желатин в холодному молоці. Сир треба перетерти з цукром, додати в нього сметану і лимонний сік. Все це збиваємо міксером. Желатин тим часом трохи просочився молоком, завершуємо процес, нагрів його на плиті, але не доводячи до кипіння. Цю желатинову масу тепер вливаємо в сирну, потихеньку, повільно, одночасно помішуючи.

Тепер нам потрібно роз’ємна форма. Туди на дно кладемо бісквіт, виливаємо на нього половину сирної маси. Апельсини очистити не тільки від шкірки, але і від перегородок і плівочок. Їх викладаємо на сирну масу, зверху заливаємо її залишками. Кладемо в холодильник до застигання.

Завершальний етап – прикраса. Апельсини звільняємо тільки від шкірки, нарізаємо тонкими кружечками. Цими «сонечка» і декоруємо верх торта. Заливаємо желе, розвівши його відповідно до інструкції, зазначеної на пакетику. Як тільки воно застигне – наш диво-торт, частинка літа посеред сніжної зими готовий.