Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки – новорічні рецепти з фото

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки

Ви ще не замислювалися, чим будете дивувати свою сім’ю і гостей в наступну новорічну ніч? Що поставите на стіл, чим порадуєте гурманів? А ми вже подбали про те, яке меню стане не тільки смачним, корисним, але ще і своєчасним. Адже ми чекаємо на черговий рік Собаки, і точно знаємо, як догодити символу 2018 року.

В тренді «Собачих» пристрастей

Складаючи меню на Новий 2018 рік Собаки, будемо пам’ятати про те, що любить це тварина в реальності. В першу чергу, це різноманітність м’ясних страв. Нарізали традиційні м’ясні салати. Готуємо гаряче і холодні закуски, прикрашаємо стіл улюбленої багатьма м’ясною нарізкою.

Чим гарний нинішній новорічний «бенкет», так це практично всеїдністю його символу. Наш тотем і від рибних делікатесів не відмовляється, і овочі поважає. А оскільки рік пройде під захистом енергетичної субстанції Земля, то в фаворі будуть всі її плоди. Овочі і фрукти, зелень, горіхи, ягоди – на святковому столі зазвичай вони бажані гості, а в цю чарівну ніч будуть особливо «до двору».

Тому для господинь – благодать, повний карт-бланш у виборі страв для застілля. Зрозуміло, що велика кількість м’яса, та ще й в нічному чуванні, травленню не на користь. Так що сміливо можна міксувати з овочевими салатами, гарнірами, тієї ж нарізкою, але вже з огірочків, помідорів, перець, редисини і інших дарів природи.

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Улюблена їжа Символу 2018 року — м’ясо

31 грудня поки що залишається в трудовому календарі робочим днем. Але для проводів 2017 року саме Час зробило виняток: 30-го буде субота, а 31-го – неділя. В принципі, часу вистачить, щоб облаштувати житло, підготуватися самим і приготувати все апетитне для святкового вечері.

Але ми вічно щось залишаємо на останній момент: нову зачіску, покупку подарунків і т. д. Може статися, часу на кулінарні шедеври, як завжди, не вистачить. Нічого, попереду довгі канікули, буде можливість зайнятися кухонними експериментами. А тут ми вирішили запропонувати вам дуже прості, недорогі страви новорічного раціону. Готувати їх недовго, так що точно залишиться час для того, щоб господиня встигла і свій наряд, макіяж, весь вигляд зробити неповторною.

Салат «Рукавичка»

Як ми вже говорили, меню на Новий 2018 рік Собаки може і має бути демократичним. Тотем року не любить «витребеньок», тяжіє до простоти, природності, віддає пріоритет користь і практичності. Почнемо з простого варіанти новорічного салату для тих, хто дотримується дієтичних традицій. Зробимо ми його у формі рукавиці Діда Мороза. Хоча, за своїм бажанням, форму можна надати різну, наприклад, сплячого цуценяти викласти.

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Салат «Рукавичка» на Новий 2018 рік. Джерело фото: povar.ru

Що потрібно:

  • сир — 250 г;
  • морква — 300 г;
  • картопля — 200 г;
  • часник — 2-3 зубки;
  • майонез — 200 р.

Як готуємо:

Натираємо Через дрібну тертку сир, можна використовувати плавлений або твердий, який вам більше подобається. Трохи сиру залишаємо для декору. Раздавливаем або мельчим у млині часник, змішуємо з основною масою сиру, а потім ретельно перемішуємо з половиною майонезу. Виходить густа, гостренькі сирна маса.

Картоплю відварюємо, чистимо, теж натираємо на тертці і посипаємо зверху, на базовий шар сиру. Поливаємо майонезом.

Третім шаром повинна стати варена морквина. Відваримо її заздалегідь, потім беремо в пуки все ту ж тертці натираємо наш сонячний овоч. Він і стане завершальним «змістовним» шаром рукавиці.

Формуем з отриманого «триповерхового» делікатесу рукавицю, залишками сиру присипаємо «бортики», виходить симпатична окантовка. А залишок майонезу використовуємо, малюючи візерунок з сніжинок.

Як бачите, все досить просто, не займає багато часу і не вимагає дорогих джерел. А виходить смачний і корисний продукт.

Яловичина з грибами “Імперська”

Включаємо в меню на Новий 2018 рік Собаки гаряче м’ясне блюдо. Теж не займе багато часу, а результат, обіцяємо, порадує всіх.

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Яловичина з грибами на Новий 2018 рік

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка — 0,5-0,7 кг;
  • Моркву і ріпчасту цибулю — по 1 шт.;
  • Свіжі печериці — 250 г;
  • Сметана — 150 г;
  • Рослинне масло, перець і сіль — за смаком.

Приготування:

Вибираючи м’ясо в супермаркеті, зверніть увагу на його колір і консистенцію. Темний колір волокон означає, що, швидше за все, це м’ясо «вікової» корівки. А значить, грубе. Або, гірше того, виробник або продавець підфарбував ці шматочки, сподіваючись привернути увагу покупця. Беріть більш світлі шматки, вони м’якші. Перед покупкою, якщо м’ясо не морозиво, а охолоджене, натисніть пальцем на оболонку. Якщо продукт свіжий, вм’ятина на ньому швидко відновиться. У старого ямка залишиться надовго.

Отже, приступаємо. Яловичину ріжемо впоперек волокон брусочками в 2-3 сантиметри. Обсмажуємо до золотавої скоринки на сковороді в рослинному маслі. Прибираємо напівфабрикат на тарілку, а масло можна ще використовувати.

Нарізаємо моркву соломкою, а цибулю – довільно, як подобається, наприклад, півкільцями. Шаткуємо пластинками печериці, додаємо в наш овочевий мікст і вивантажуємо його в сковороду. Поперчити, посолити, при нестачі масла — додамо, обсмажуємо хвилин 5-7 на вогні середньої сили.

Змішуємо з м’ясом, заливаємо склянкою води. Нехай все це нудиться, вже на малому вогні, до готовності. На фініші додаємо сметанки, прикриваємо кришкою і потомим ще хвилин п’ять. Ось і всі справи!

«Картопляний» десерт: тістечко з печива зі згущеним молоком

Смак тістечка «картопля» незабутній, переслідує нас з дитинства. Тоді вибір солодких страв був невеликий, але зараз, коли їх безліч, багато ностальгують за старою доброю «картоплі».

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Тістечко «Картопля» на Новий 2018 рік

Пропонуємо простий, швидко виконавчий і мало витратний варіант цього тістечка в домашньому виконанні. Виручить і в момент несподіваного напливу гостей, і якщо раптово гроші скінчилися, а смачненького хочеться. До речі, наш рецепт не настільки калорійний, як його радянські побратими, так що і за наслідки для фігури особливо переживати не варто.

Подрібнити печиво найпростіше, пропустивши його через м’ясорубку разом з горіхами. Потрібно 160 грамів ядер волоських горішків і кілограм пісочного печива. В отриманий «порошок» треба послідовно додати 2 ст. л. какао-порошку, ½ склянки ретельно промитого темного родзинок, 300 г згущеного молока, 2 ст. л. цукрової пудри і 80 г розм’якшеного вершкового масла. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

З цього кондитерського «пластиліну» ліпимо овальні картоплі. Для краси і додання пікантності смаку обваляем їх в кокосовій стружці. Варіант: присыплем спеціальної кондитерської посипкою. Якщо нічого цього під руками немає, цілком можна обійтися і без декору. Або злегка припорошити наші кругляш залишками крихт печива або сухариків, роздрібнених вафель. І направити в холодильник для застигання, на півгодинки або трохи більше.

Так, варіанти наповнювачів і декору можна і далі варіювати. Наприклад, використовувати цукати, які теж нескладно приготувати самим з кавунових кірок або апельсинової шкірки. У доброї господині і «відходи» стають смачним десертом.

Лимонад для дітвори і не тільки

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Лимонад на Новий 2018 рік

Перш ніж вибрати рецептуру лимонаду, зверніть увагу на ступінь алергенності інгредієнтів. Відомо, що апельсин і полуниця частіше викликають алергічні реакції, ніж малина, яблуко, абрикос або груша. Пам’ятайте і те, що в лимонаді досить багато калорій – 100-150 в одній склянці.

Зате готувати його можна разом з дітьми! І при цьому використовувати морожені ягоди, які з осені привезені з дачі і зберігаються в холодильнику. Домашній лимонад із суміші ягід сподобається і дітям, і дорослим. Особливо вранці після нічного новорічного чування.

Інгредієнти:

  • Смородина, малина, полуниця – по 0,5 кг кожного виду ягід;
  • Цукор – 200 г;
  • Вода газована – 2 л;
  • Вода питна – 1 склянка;
  • Один лимон.

Приготування:

Нагріваємо до кипіння воду, додаємо ягоди і цукор, помішуючи, на невеликому вогні, добираємося повного розчинення цукру. Отриманий сироп треба остудити і перетерти через сито.

Видавлюємо сік з лимона, можна скористатися соковижималкою або іншими побутовими приладами. Сік лимона і газовану воду змішуємо з сиропом, ретельно міксуючи.

В ідеалі подавати на стіл з льодом, в який вморожены цільні ягідки або навіть листочки. Цю красу заздалегідь приготуємо в очікуванні свята.

Краса ще та!

Наостанок – трохи про прикраси, які робимо з самих продуктів. Зрозуміло, важлива і сервірування столу, і весь новорічний антураж квартири, кімнати. Але про це обов’язково скажемо окремо. А зараз – саме про смачну красі!

Святкове меню на Новий 2018 рік Собаки   новорічні рецепти з фото

Прикраса новорічних страв з овочів

У просунутих сучасних господинь на кухні зберігається набір для карвінгу, тобто для виготовлення різноманітних фігурок, квіткових композицій з продуктів харчування. Найчастіше сировиною для цього мистецтва стають овочі і фрукти. Хоча, ті ж трояндочки або лілії вмілі господині швиденько «накрутять» з тонко нарізаних скибочок сьомги або ковбаски, шинки і сиру.

Але сьогодні ми підемо традиційним шляхом. Хоча і тут різноманітність прийомів вражає. Різноманітні квіткові прикраси можна «виростити» з перцю, редиски, цибулі і моркви, огірка та помідора, яблука і апельсини і т. д.

Шикарно на красивому блюді виглядають тюльпани – акуратненькі помідори овальної форми сорту «вершки» чи «дамські пальчики», нафаршировані будь-яким салатом. А як гілочок і листя виступає зелений лук. Виходить унікальний «букет», оазис літа посеред морозної зими.

Неважко виготовити трояндочки з помідорів, тоненьким ножем заготовивши довгі стрічки щільної шкірки, а потім повернувши її, надавши потрібну форму. А листочки, звичайно, вирізати з огірочків. Працює безвідмовно, вражає безповоротно!