Смачна пряникове ялинка — гарна новорічна і різдвяна прикраса.

Кожен хоче щоб у новорічні свята в будинку панувала чарівна та затишна атмосфера. Для цього, господині наряджають ялинку, вішають гірлянди, включають улюблену музику і готують всякі смакоту. Всі ці передсвяткові клопоти створюють особливу атмосферу, яка наповнює будинок хвилюючим трепетом приходу Нового року. Одним з таких приємних доповнень до свята може стати пряникове ялинка зроблена своїми руками. А ще краще – зробіть її всією сім’єю і тоді, весело провівши час, Ваш будинок наповниться сміхом, веселощами і творчістю.

Якщо Вас зацікавила як зробити пряничную ялинку своїми руками, то наш невеличкий майстер-клас для Вас.

Тісто для ялинки робиться легко і, навіть, Ваші молодші помічники з цим можуть впоратися самостійно.

Для тіста вам знадобиться: 2 ст. борошна, 1 ч. л. розпушувача, щіпка солі, спеції по дрібці – кориця, гвоздика, мускатний горіх, аніс, 100 гр цукру, 2 жовтки, 100 гр вершкового масла, 3 ст. л. меду. Для глазурі візьміть: 1 охолоджений білок, склянка цукрової пудри, щіпку лимонної кислоти.

Смачна пряникове ялинка — гарна новорічна і різдвяна прикраса.

Спочатку в мисці змішуєте сухі інгредієнти – борошно, сіль, розпушувач, цукор (цукрова пудра) і спеції. Потім додаються розм’якшене вершкове масло, яєчні жовтки і мед. Все добре вимішується до однорідності, загортається в плівку і покласти на годину в холодильник.

Смачна пряникове ялинка — гарна новорічна і різдвяна прикраса.

Холодне тісто розкочується товщиною до 0,5 см. Зірки для ялинки можна вирізати за шаблоном, який Ви самі намалюєте, або виріжте готової формочкою, якщо така у Вас є. На одну ялинку висотою 15-17 см Вам знадобиться 12 шестикінечних зірок і зробіть ще одну маленьку для верхівки.

Після цього у Вас залишиться тісто з якого Ви можете вирізати ще і новорічні пряникові іграшки на ялинку. Це можуть бути: рукавички, чобітки або щось ще, що підкаже Вам фантазія.

Смачна пряникове ялинка — гарна новорічна і різдвяна прикраса.

Випікати пряникові прикраси будемо в розігрітій до 180 градусів духовці, на посипаному борошном деку не більше 10 хвилин. Стежте за часом, щоб не перетримати пряники, інакше вони стануть занадто сухим і ламким.

Смачна пряникове ялинка — гарна новорічна і різдвяна прикраса.

Після охолодження покрийте новорічну випічку глазур’ю. Для цього, збийте білок з цукровою пудрою і лимонною кислотою. Готову глазур не повинна розтікатися.

Малювати зручно за допомогою кондитерського шприца, а якщо Ви не володієте сім пристосуванням, то на допомогу Вам прийде звичайний целофановий пакет. Заповнюєте його глазур’ю, відрізаєте куточок на 1 мм і Ви готові до творчого процесу.

Малюючи прикраси на пряниках Ви можете поекспериментувати: заповнити зірочки цілком або намалювати фігурну облямівку, прикрасити намистинками або посипати кольоровою присипкою. Тут, поле для творчості не має меж. Як вийшло розмалювати у мене — дивіться на фото.

Після висихання глазурі можна приступити до складання ялинки. Якщо Ви хочете зробити високе дерево, то краще нанизати зірочки на шпажку. Так пряникове ялинка буде більш стійкою і не впаде. Ми ж зробимо простіше, зберемо не велике деревце просто змащуючи глазур’ю центр пряників, склеївши їх таким чином від великого до малого діаметра. І зверху не забудьте встановити найменшу різдвяну зірку.

Смачна пряникове ялинка — гарна новорічна і різдвяна прикраса.

Така красива пряникове ялинка, “вирощена” своїми руками, чим довше стоїть, тим смачніше стає. Натхнення і гарних Вам свят!