Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти з фото

Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти з фото

Що приготувати на новий рік 2018: рецепти з фото

Рік Собаки невідворотно наближається з кожним прожитим днем. Це тварина уособлює активність, життєрадісність, оптимізм. А ще вона дуже любить поїсти. Не особливо вибаглива, але в новорічну ніч не проти поласувати делікатесами. Давайте подивимося, що з величезної валу рецептів можна і потрібно вибрати, щоб сімейство і побалувати гостей, але і домашнього бюджету не завдати непоправної шкоди.

Веселощі – процес керований!

Але перш ніж переходити до головного питання порядку денного: що приготувати на новий рік 2018 – коротко зупинимося на загальних питаннях підготовки до свята. Тут дрібниць не буває. Про інтер’єрі, одязі, зачісках, макіяжі та інших атрибутах урочистості ми поговоримо окремо. Тут же, в першу чергу, звернемося до «точки опори» новорічної ночі, подумаємо, як зробити максимально привабливим, барвистим і оригінальним святковий стіл. І як його декор можна використовувати сценарії вечірки.

Не забуваємо, що 2018-му управляє Земля, а домінантним кольорами є жовтий. Інші пріоритетні кольори: помаранчевий, зелений, лаймовий, цегляний, пісочний, кораловий, бежевий, коричневий і ін Їх використовуємо у виборі скатертини, серветок, віконних штор, чохлів на стільці та інших інтер’єрних фішок.

Фігурки собачки, напевно, будуть масово випускатися напередодні події. Але і на них особливо витрачатися не варто. У вас є свій чотириногий друг? Відмінно! Якщо ні, може, ще встигнете завести і влаштувати веселу фотосесію. Або вибрати в Мережі найчарівніші фотомордочки і розвісити їх в будинку. Гостям буде на що подивитися, а заодно створити сприятливу ауру, ці знімки стануть вашими домашніми оберегами.

Серветки, до речі, теж можна самостійно виготовити. Вивести з принтера або просто намалювати сюжети з тими ж хвостатими членами сім’ї або з квітами, деревами, плодами – всім, що пов’язане з Землею.

А на звороті напишіть привітання, побажання гостям і членам сім’ї. Можна там же або на листівках помістити жартівливі передбачення: куди сяде гість з власного інтуїтивного вибору, то «одкровення» йому й дістанеться. Можна розпланувати веселі завдання: коломийки, пісні, загадки, вірші, прислів’я, анекдоти з «участю» тотема року.

Загалом, веселощі нескладно створювати своїми руками, своїм заразливим прикладом. Передбачте невеликі призи самим активним і креативним: ялинкові іграшки, брелоки, блокноти, ручки, календарики, бажано, з символом року.

М’ясні гарячі страви

Що приготувати на новий рік 2018? Господині в цей предновогодие можуть злегка розслабитися: Собака не чекає нічого вигадливого, не доведеться викручуватися в пошуках супер-делікатесів і пробивати небезпечну дірку в сімейному гаманці.

Простіше, натуральніше, доступніше – це слоган новорічного столу-2018. Звичайно ж. Панувати на святі буде м’ясо в самих різних форматах. Варене і смажене, запечене і на пару, холодець, вуджене, в салатах і шашликах, котлетах ковбасках і т. д. Почнемо з гарячого, хоча і тут очі розбігаються від розмаїття пропозицій. Вибирайте з того, що більше подобається, ну, і по можливостям теж. І ще раз нагадуємо: Собака не любить показухи і марних витрат «заради престижу». Наведемо один з прикладів апетитних рецептів і нескладних в приготуванні гарячих закусок.

Буженина запечена

Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти з фото

Буженина запечена

Інгредієнти:

  • свинина без кісточок – 1,5 кг;
  • морква – 1шт.;
  • часник – 1 головка;
  • кунжут – 50 г;
  • спеції за смаком: сіль, мускатний горіх, перець.

Приготування:

М’ясо промити проточною водою, просушити паперовим рушником, видалити поверхневі жилки. Моркву і часник очистити і нарізати тонкими брусочками.

М’ясо в різних місцях прорізати тонким довгим ножем, в ці отвори повтикати шматочки моркви з сіллю або часником. «Нафаршированное» м’ясо натерти спеціями і зверху присипати насінням кунжуту. Якщо форму тримає слабо, можна шматочок обкрутити кулінарною ниткою.

Викласти «їжака» на деко з високими бортиками, запікання проводити при температурі від 150 до180 градусів. Кожні 20 хвилин заглядаємо в духовку, черпаємо ложкою виділився сік і поливаємо їм шматочок. Процес до повної готовності займе від півтора до двох годин.

Салати, закуски

Що приготувати на новий рік 2018 з холодних закусок і салатів? Та все, що душі завгодно! Повний простір для фантазії і можливість догодити будь-якому смаку чад і домочадців, і навіть самих прискіпливих гостей.

М’ясна нарізка в цей раз по повному праву стане прикрасою столу. Головне: нарізати тоненько (можна відразу в магазині попросити зробити це професійно). А далі: вигадуйте, пробуйте, винаходьте! Свертывайте конусами, завертайте трубочками, укладайте віялом, формуйте трояндочки і тюльпанчики і т. д. Прикрашайте овочами з яскравим «символічним» кольором, можна і консервованими, і, звичайно, зеленню.

М’ясних салатів, починаючи з різних форм незабутнього олів’є, настругати нескладно. З ковбаскою, паштетом, печінкою, язиком відвареним м’ясом, копченої курочкою і т. д. Але давайте для різноманітності тут наведемо приклад рибного салату. Не м’ясом єдиним…

Салат з тунцем

Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти з фото

Салат з тунцем

Риба і морепродукти — це завжди здоров’я, позитивна енергетика, та й просто її багато хто щиро люблять. Тунець – рибка смачна, її можна відварити, а для швидкості процесу рекомендуємо скористатися консервами.

Інгредієнти:

  • тунець консервований — 200 р.;
  • рис довгозернистий – 100 р.;
  • 2 огірка малосольних або маринованих;
  • оливкова олія, 2 ст. л.;
  • спеції за смаком;
  • 1-2 ст. л. соку лимона (або лайма);
  • листя салату.

Приготування починаємо з відварювання рису. Промити крупу, щоб вода стала чистою і прозорою. Залити гарячою підсоленою водою, варити, помішуючи, хвилин 20. Відкинути на друшляк, промити гарячою водичкою. Остудити, викласти в салатник.

Тунця викласти з банки, попередньо злив «розсіл». Розім’яти виделкою і всипати в рисову основу. Огірочки порізати невеликими акуратними кубиками і відправити туди ж.

Віджимаємо сік з приготованих фруктів в загальну масу, додаємо туди олію і спеції, перемішуємо, даємо просочитися. Всі! Залишається маса часу для інших передсвяткових клопотів. Прикрасити страву можна листям салату.

Фрукти, десерти, напої

Мандарини, як зазвичай, в тренді, і навіть більше, адже вони «в масть» головною колірної гами 2018-го. Інші фрукти і овочі в рік заступництва Землі теж будуть доречними, особливо, жовтого, зеленого і бурого кольору.

З десертів рекомендуємо домашнє морозиво, яке сподобається і дітям, і дорослим.

Домашнє морозиво зі згущеним молоком

Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти з фото

Святкове морозиво

Інгредієнти:

  • варена згущене молоко – 350 г;
  • шоколад – 1 плитка чорного (100 г);
  • яйце – 2 шт.;
  • вершки – 250 мл;
  • ягоди або фрукти.

Приготування:

Відокремити яєчні жовтки, нам знадобляться тільки вони. Варене згущене молоко розігріти на маленькому вогні для додання їй більш рідкої консистенції. Не перегрівати, потрібна тепла, але не гаряча! Натерти на тертці шоколад (краще – на крупній).

У підігріту згущене молоко додати яєчні жовтки, ретельно перемішати, можна скористатися віночком. Знову поставити посуд на вогонь і додати вершки, маленькими порціями, постійно перемішуючи.

Шоколадну стружку відправити в остигаючу суміш, він в неї вкрапится маленькими «шматочками». Розлити суміш по формах, поставити в морозилку на пару годин. Потім зверху можна прикрасити полуничкою або іншими ягодами, шикарно виглядатимуть в якості декору соковиті бордові гранатові зернята або їх «зібратися» з баночки зі солодкої кукурудзи: жовто-оранжеві, сонячні, позитивні!

«Золотий» напій

Що приготувати на Новий рік 2018: рецепти з фото

Домашній лимонад

І ще одну ласощі для всієї родини можемо приготувати самі. Це безалкогольний коктейль з апельсина з корицею і мускатним горіхом. Справжній нектар!

Потрібно всього-нічого, склянку води 9200 м), 4 апельсинчика, 2 столові ложки цукрового піску, 3 горошинки гвоздики, паличка кориці і трохи мускатного горіха.

Закип’ятити воду, попередньо підсолодивши її. Поки кипить кілька секунд, всипати в неї корицю і гвоздику. Остудивши, вичавити у відвар сік свіжих апельсинів, розлити суміш по келихах. Прикрасити зверху, одночасно додавши пікантні нотки смаку, меленим мускатним горіхом.

Що б ви не приготували, головне: це робити з любов’ю, світлим настроєм. Тоді і свято вийде, і весь рік складеться вдало!