Що приготувати на Новий 2017 рік Півня швидко і смачно + ФОТО

Що приготувати на Новий 2017 рік Півня швидко і смачно + ФОТОНовий рік — це один з найулюбленіших сімейних свят. Він асоціюється з ошатною ялинкою, феєрверками та бенгальськими вогнями, подарунками і, звичайно, багатим новорічним столом.

Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками. Важливо і красиво декорувати сам обідній стіл, щоб він разом з кулінарними шедеврами зробив прийдешній рік вдалим і щедрим.

Деякі рекомендації допоможуть вирішити, що приготувати на Новий 2017 рік Півня.

Основні тенденції для святкового меню 2017 року

Головна ідея — догодити приготованими ласощами символу наступаючого року Вогняного Півня. Для цього необхідно урізноманітнити улюблені страви деякими рекомендаціями від фахівців з східної філософії.

  • Домашній Півень обов’язково оцінить прості страви з натуральних продуктів.
  • Приготуйте більше ароматною домашньої випічки. Пиріжки з різними начинками, кулеб’яки, пишні булочки прихильність заслужать вогняного знаку.
  • Не забудьте про зелені і овочах.
  • Закуски у формі невеликих бутербродів з м’ясом і овочами сподобаються всім.
  • З напоїв радять вибирати смачні коктейлі, домашнє вино або настоянку. Основні страви відмінно доповнять лікер і різні фруктово-ягідні настоянки.

Для того, щоб не залишити в стороні і сам головний символ року, потрібно поставити невелике блюдце з зерном.

Аперитив

Коли гості починають збиратися в будинку, можна запропонувати їм невеликий аперитив. Для цієї мети прекрасно підійдуть легкі і незвичайні коктейлі, які відразу створять необхідну святкову атмосферу.

Що приготувати на Новий 2017 рік Півня швидко і смачно + ФОТО

Новорічні коктейлі

Обдумуючи, що приготувати на Новий 2017 рік Півня, зверніть увагу на такі нескладні рецепти коктейлів.

«Настрій»

Такий цікавий напій приверне ваших друзів незвичайним смаком. Інгредієнти, з яких його можна приготувати, досить прості.

Вам знадобляться:

  • кола;
  • кубики льоду;
  • червоне вино з вишні;
  • темний ром.

Вино з вишні додасть особливих терпких ноток готового напою, які неодмінно оцінять ваші гості.

Порядок приготування:

  • Приготуйте красивий келих для коктейля. Не забувайте, що зовнішній вигляд такого частування дуже важливий.
  • На дно покладіть лід. Кількість визначте самі.
  • Далі змішують 3 частини вишневого вина та одну частину міцного рому.
  • В отриману суміш потрібно додати крижаний кока-коли.

Прикрасити поданий аперитив можна спеціальної соломинкою, декоративними парасольками або ягодою вишні. Змішати такий коктейль дуже швидко і просто. Тим не менше, гості будуть раді спробувати таке цікаве поєднання.

Напій «Шампань»

Шампанське — це традиційний напій для святкування Нового року. Можна трохи урізноманітнити його, приготувавши незвичайний коктейль.

Крім ігристого вина, знадобиться вермут, лимон, цукор і кубики льоду, а також трохи фантазії, щоб прикрасити напій.

  • Необхідно змішати 100 мл шампанського, стільки ж вермуту і близько 100 грамів цукру.
  • Далі додати сік лимона і ще раз все ретельно перемішати.
  • Перед подачею важливо добре охолодити напій.

Розливати коктейль потрібно в спеціальні келихи, які можна декорувати часточкою лимона або лайма. Самі фужери можна прикрасити новорічними атрибутами — сніжинками або наклейками з символом наступаючого року.

Не забудьте покласти кілька кубиків льоду і нехай ваші гості насолоджуються цим незвичайним і смачним напоєм.

Новорічні салати

Що приготувати на Новий 2017 рік Півня швидко і смачно + ФОТО

Салати на Новий рік

Важко уявити новорічний стіл без різноманіття салатів. Кожна господиня намагається знайти оригінальний рецепт, щоб здивувати рідних незвичайним смаком. Крім традиційних салатів, з якими завжди асоціюється це свято, на стіл можна додати кілька нових різновидів.

Салат «Повітряний»

Незважаючи на легкість своєї назви, такий салат дуже поживний і обов’язково сподобається чоловікам.

Як правильно його готувати?

1. Приблизно півкілограма печериць (можна брати свіжі або заморожені) потрібно добре обсмажити разом з цибулею. Його краще дрібно порізати. Додати сіль і спеції.
2. 8-10 крабових паличок або 100-150 г крабового м’яса нарізати невеликими кубиками.
3. 5 варених яєць натріть на дрібній тертці і додайте в суміш грибів, цибулі і крабових паличок.
4. Заправте салат майонезом. Кількість вибирайте на свій смак.
5. Готову салатну суміш викладіть у красиве блюдо гіркою. Зверху посипте натертим сиром твердих сортів.

Якщо ви роздумуєте, що приготувати на новий рік 2017 швидко і смачно, то візьміть на озброєння такий цікавий рецепт салату з гострою морквиною. Він припаде до смаку любителям гострих страв.

Салат з морквою по-корейськи

1. 100 г зеленої стручкової квасолі (можна використовувати готові заморозки) добре обсмажити на соняшниковій або оливковій олії до отримання золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла, і добре остудити.
2. Таким же чином підсмажити 5-6 середніх шампіньйонів.
3. Після того як ці складові салату добре охолонуть, змішайте їх в глибокій мисці.
4. Додайте приблизно 100-150 г готової корейської моркви і половинки 6-8 консервованих маслин. Посоліть за смаком. Любителі гостроти в стравах можуть додати перець додатково.
5. Всі інгредієнти ретельно перемішати і дати постояти готової суміші приблизно півгодини.

Салат викласти в красивий салатник і прикрасити кунжутним насінням або кедровими горішками, можна зверху покласти гілочку петрушки. Вони додадуть страві особливої пікантності.

Так як Вогненний Півень особливо буде радий бачити на святковому столі овочеві страви, радять взяти на замітку ще один простий, але оригінальний рецепт.

Салат «Святковий настрій»

Назва говорить сама за себе, смакові якості цієї страви припадуть до душі багатьом.

1. 2-3 варених яйця нарізати кубиками або соломкою.
2. Додати 2-3 свіжих помідора.
3. Нарізати 100-150 г крабових паличок або крабового м’яса.
4. На крупній тертці натерти близько 100 г твердого сиру.

Заправка буде часниковою. Для цього в майонез натерти або видавити чесночницей 1-2 зубчики часнику. Орієнтуйтеся на власний смак, але не переборщіть з цією гострою приправою.

Такий салат можна викласти у формі кільця, сніжинки, серця або будь-якої іншої, яку підкаже фантазія. Прикрасити можна свіжими листям салату, зеленню кропу або петрушки. Для більшої пікантності посипте блюдо кедровими або подрібненими волоськими горішками, можна прикрасити маслинами.

Господиням, які планують, що приготувати на Новий 2017 рік Півня, може здатися, що вибір основних страв досить невеликий. Адже навряд чи Півня порадує велика кількість м’яса, особливо курячого, на святковому столі. Проте все не так однозначно, і можна приготувати ситне гаряче і догодити господареві року.

Кілька загальних порад:

  • Не потрібно основний акцент робити на курячому м’ясі. Природно, це може засмутити Вогняного Півня і злякати удачу.
  • В основних блюдах новорічного столу не вітається багато жиру і масла, а приправи і соуси краще робити самими тільки з натуральних продуктів.
  • Відмінно підійдуть страви, багаті овочами і зеленню. А також легкі, нежирні сорти м’яса.
  • Не слід готувати багато гострої їжі.

Яким гарячих страв слід віддати перевагу

Що приготувати на Новий 2017 рік Півня швидко і смачно + ФОТО

Гарячі страви на Новий рік

Цікавою знахідкою для багатьох хазяєчок стане такий рецепт риби в суфле. Можна вибирати філе будь-якої риби, яка вам подобається. Найкращим варіантом стане сьомга або форель. Розраховуйте кількість риби у відповідності з передбачуваним кількістю гостей.

Що ще необхідно мати під рукою:

  • Яйця
  • Сир твердих сортів, який добре плавиться.
  • Оливкова олія.
  • Спеції: сіль, чорний мелений перець. Можна купити приправи спеціально для риби, а також сушений базилік.
  • З рибними стравами відмінно поєднуються чебрець і розмарин.

Порядок приготування:

  • Шматочки рибного філе добре посолити і поперчити. Додати будь-які рибні приправи за смаком. Згорнути у вигляді рулетів і зав’язати ниткою. Щоб не розкрилися. Підсмажити на оливковій олії до неповної готовності. Після цього ретельно видалити всі нитки і викласти отримані рулети у форму для випічки, яку необхідно добре змастити.
  • Заливку потрібно буде готувати в кілька етапів. Спочатку натертий сир перемішати з жовтками. Потім у цю суміш добре ввести збиті білки.
  • Таким соусом залити всю рибу і відправити її в духову шафу на 15-20 хвилин на 220 градусів. Готовність визначайте за красивою рум’яної скоринки.

Риба вийде дуже ніжною, а незвичайне суфле вигідно відтінятиме смак. Перед подачею акуратно викладіть на сервірувальне блюдо і прикрасьте свіжою зеленню.

Запечена форель з картопляним гарніром

Форель — дуже ніжна і смачна риба. Вона стане відмінною альтернативою м’ясу в цей новорічний вечір. Потрібно відзначити, що особливо добре її смакові якості розкриваються при запіканні.

Що знадобиться (кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на 1 кг риби):

  • Свіжа форель близько 1 кг.
  • Стільки ж картоплі.
  • Приблизно 500-600 г нежирної сметани.
  • 3 яйця.
  • Ріпчаста цибуля — 2-3 штуки.
  • Лимонний сік — 1-2 столових ложки.
  • Сіль і приправи за смаком.
  • Оливкова олія.
  • Свіжа зелень і овочі в якості доповнення.

Як правильно приготувати:

  • Можна купити вже готові шматочки рибного філе або цілу рибу. В такому разі її потрібно ретельно очистити, випатрати і промити. Порізати невеликими шматочками.
  • Замаринувати форель в лимонному соку, солі та спеціях. З них слід віддати перевагу чорний мелений перець, базилік і чебрець. Риба стане ще більш соковитою і швидше приготується.
  • Заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів.
  • Картоплю акуратно нарізати четвертинками, кружечками або соломкою. Тут вибір за вами, головне, щоб шматочки вийшли однаковими. Так страва буде виглядати гарніше, а весь картопля пропечеться рівномірно.
  • Його також потрібно посолити, додати перець і оливкове масло. Ретельно перемішати.
  • Візьміть змащену форму для запікання і розкладіть в ній картоплю. Відправте на 15-20 хвилин у духовку.
  • Нашаткувати ріпчасту цибулю.
  • Соус буде включати в себе збиті яйця, сметану і спеції. Їх потрібно ретельно збити, щоб суміш стала пишною.
  • Витягнути деко з картоплею, і поверх нього розкласти цибулю і шматочки маринованого рибного філе.
  • Залити всі складові соусом і знову поставити в духовку на 200 градусів на півгодини. Перевіряйте готовність картоплі.

Особливо красиво таке блюдо буде виглядати на великому блюді, прикрашеному листям салати, зеленню і шматочками свіжих овочів, які відмінно зіграють роль гарніру.

Шашлики з фрикадельок

Чоловіки напевно зажадають м’ясних страв на столі. Відмінним варіантом стануть оригінальні шашлики з фрикадельок.

Для цього потрібно взяти: близько 300-400 г свинячого фаршу, упаковку листкового бездріжджового тіста (зазвичай коло 200-300 г), спеції і шпажки, які потрібно заздалегідь трохи розмочити у воді.

Порядок приготування:

  • Готовий фарш посолити і додати спеції за смаком (чорний перець, кмин, базилік).
  • Зробити невеликі фрикадельки.
  • На палички для шашликів надіти фрикадельки і обмотати її шматочком розкатаного тіста. Кожен шашлик робити з 3-4 фрикадельками.
  • Запікати такі шашлички потрібно у змащеній формі при температурі 200 градусів 30-40 хвилин.

Мова з кисло-солодким соусом

Любителі екзотичних страв будуть в захваті від мови з кисло-солодким соусом.

Потрібно взяти:

  • 1 мова (краще яловичий).
  • 1 середню моркву і корінь петрушки.
  • Середню цибулину.
  • Чорний перець горошком, сіль, спеції, лавровий лист.

Порядок приготування:

  • Язик варити в підсоленій воді 40-50 хвилин. До нього додати моркву і корінь петрушки. Коли язик буде майже готовий, покласти пару лаврових листків і кілька горошин перцю.
  • Зняти з нього шкіру буде легше, якщо відразу покласти в холодну воду.
  • Потім знову відправити на плиту і довести до кипіння.

Для соусу прогріти ст. ложку борошна на сковорідці. Додати 3 ст. ложки вершкового масла та близько 400-500 мл яловичого бульйону. Туди ж відправити 1 ст. ложку томатної пасти, чайну ложку цукру, 100 г чорносливу, 50 г родзинок. Розбавити 1 ст. ложкою 3% оцту. Соус готовий через 10-15 хвилин.

Мова красиво нарізати рівними шматочками, сервірувати блюдо і полити соусом. Декорувати зеленню і сухофруктами.

Гарніри

Чимале значення мають різноманітні гарніри, які можуть виступати і в якості самостійного блюда.

Рисовий гарнір з печерицями

Знадобляться: 6-7 середніх шампіньйонів, зубчик часнику, 400 мл грибного бульйону, склянка рису, кілька пір’я зеленої цибулі.

Гриби і цибулю нашаткувати, додати подрібнений часник і трохи підсмажити на оливковій олії. Потім залити бульйоном і викласти рис. Посолити, за смаком додати спеції і зелень петрушки. На невеликому вогні згасити протягом півгодини.

Гратен з картоплі

На 1 кг картоплі візьміть 500 мл вершків, 2 зубчики часнику, півсклянки сметани, невеликий шматочок сиру. В якості спецій використовуйте мускатний горіх, чорний перець.

  • Акуратними тонкими скибочками нарізати картоплю і покласти на деко. Посолити і поперчити.
  • Зробити заливку з сметани, часнику, вершків. Додати солі і мускатного горіха.
  • Залити цим соусом картоплю, зверху потерти сир.

Готується цей незвичайний гарнір приблизно годину при температурі 200 градусів.

Запечене овочеве асорті

Візьміть невелику гарбуза або кабачок, 2 болгарських перцю, 1 плід батату, 3 звичайних картоплини, 4-5 ст. ложок оливкової олії, червону цибулину, 2 ст. ложки бальзамічного оцту або соку лимона. Спеції (розмарин, чебрець, перець) за смаком.

  • Духовку заздалегідь розігріти до 250 градусів.
  • Овочі наріжте кубиками і перемішайте. Лук потрібно розрізати на 4 частини.
  • Оливкова олія змішати зі спеціями і лимонним соком. Влити цю суміш в овочі і ретельно перемішати.
  • Розкласти все в глибокій формі і запікати 40-45 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Овочі потрібно перемішувати кожні 10-15 хвилин.

Такі незвичайні рецепти сподобаються всім гостям і допоможуть зробити свято незабутнім!