Що пити на Новий 2018 рік: рецепти напоїв

Що пити на Новий 2018 рік: рецепти напоївСкладно собі уявити новорічне застілля без різноманітних напоїв. Сьогодні ми поговоримо про те, що із запропонованого в достатку торговими точками можна вибрати саме на Новий 2018-й, а що доречніше приготувати вдома. Чим гарний той чи інший напій, в чому його відмінність від «побратимів по цеху».

Найсвятковіші: легкі алкогольні напої

Що пити на Новий 2018 рік? Якщо задати це питання випадковим людям, напевно, переважна більшість почнуть відповіді з шампанського. І будуть праві! Брют (сухе), напівсухе, напівсолодке ігристе вино – піниться, «стріляє» веселими бульбашками, що несе радість і повне відчуття загального тріумфу!

Шампанське. Ми за звичкою називаємо шампанським не тільки напій, вироблений в провінції Шампань. Французи іноді бурчать з цього приводу, але прощають. А ми продовжуємо тішити себе ігристими винами рожевого, білого, золотистого кольору. Ставимо на стіл самі витончені високі келихи, загадуємо бажання, і під дзвін курантів п’ємо за все краще, що було в минулому році, і за щасливі надії на рік прийдешній.

Оптимальна температура напою – це 6-8 градусів, тому його часто зберігають у відрі з колотим льодом. Найкраще поєднання продуктів з шампанським – бутерброди з червоною ікрою, сир, біле м’ясо, солодкі фрукти або ягоди.

Вино – не менш улюблений нами напій, дуже затребуваний в новорічну ніч. Червоне і біле, сухе і напівсолодке, купажована, заводське або домашня – варіантів багато. Шикарно виглядають винні келихи на високій ніжці.

Червоні сорти вин зазвичай зберігаються і подаються до столу, маючи кімнатну температуру. Їх прийнято закушувати дичиною, гарячим червоним м’ясом, грибами, сиром, фруктами. Білі вина частіше охолоджують до 10 градусів. До них подають сири, рибу, морепродукти, птицю, овочі-гриль.

Міцний алкоголь: що пити на Новий 2018 рік

Для багатьох чоловіків питання, що пити на Новий 2018 рік, залишається риторичним. Як і в будь-який інший святковий день, більшість з них віддає перевагу міцний алкоголь.

Горілка – традиційний чоловічий варіант застілля. Головні правила вживання: купувати якісні перевірені марки і знати міру. Далі – варіанти. За традицією горілку п’ють охолоджену, але тут і ламати голову над витоками правила не доводиться: тепла горілка просто неприємна на смак, та часто ще й має відразливим запахом.

Щоб «весело веселощі» не переросло у важке похмілля, ретельно підбирається закуска. Ідеальні гарячі страви, багаті жирами. Вони просто обволікають стінки шлунка і кишечника, не дають алкоголю занадто швидко всмоктуватися в кров. Знавці запевняють, що розвідники і інші герої користуються цією властивістю їжі, щоб пити, «скільки потрібно», і не хмелеть. На наших столах звично ставляться в тандемі з горілочкою солона рибка, холодець, грибочки, икорка і весь спектр гарячих страв.

Коньяк – благородний напій з вишуканим смаком і ароматом. Якщо вживають горілку з стопок або стійких чарок, то для коника підходять широкі коротконогі келихи. Часто ми бачимо, що знаючі люди «обіймають» бокали долонями. Так він зігрівається і повністю розкриває свої смакові таємниці і букет запахів.

Головна помилка, яку допускають учасники святкового застілля, не знайомі з коньячної церемонією – п’ють його залпом, як горілку та інший міцний алкоголь. Це моветон! Його потрібно їсти маленькими ковтками, щоб зафіксувати всю гаму приємних відчуттів. Настільки ж «плебейськи» виглядає заїдання коньяку тими продуктами, що ми тільки що рекомендували для горілки. Закусити можна злегка, але таким асортиментом «супроводу» як сир, копчене м’ясо, устриці, міні-бутерброди, солодкі види фруктів.

Віскі, бурбон, ром, джин, бренді – навіть назви цих напоїв відсилають нас до часів, коли ми бачили їх тільки по телевізору, і багато мріяли спробувати. Тепер така можливість є. У всякому разі, теоретична. Комусь напої, здавалися екзотикою, сподобалися, вони тепер стали прикрасою святкового столу. Інші патріотично повернулися до старих добрих горілці і коньку.

Лікери були і залишаються в списку популярних вин. Різної міцності, різної процентної концентрації цукру, різного кольору і т. д. Є з чого вибрати. Це густі кріплені вина з такими смаковими наповнювачами як шоколад, фрукти, вершки і ін В прозорих келихах, бажано (не обов’язково!) без малюнка вони виглядають приголомшливо. Варіювати можна і закуску, тут особливо суворих правил немає.

Продовження свята: веселі коктейлі

Що пити на Новий 2018 рік, якщо міцний алкоголь не для вас, а вино приїлося або з якихось інших причин «не йде»? Спробувати різноманітні коктейлі, які нескладно приготувати в домашніх умовах. Відразу попереджаємо: тут почуття міри має стояти на сторожі здоров’я ще більш пильними, ніж навіть у випадку з міцними напоями. Чому? Тому що змішуються часто алкогольні інгредієнти різної фортеці. А це боляче б’є по судинах і органам. Але один келишок точно не зашкодить.

Коктейль з лікерами. Для цієї веселющої суміші потрібно по 40 грамів (мілілітрів) вершкового коктейлю, кавового лікеру (будь-якої марки, що вам подобається або просто є під рукою) і стільки ж коньяку або лікеру міцністю в 40 градусів (скажімо, Гранд Марнье цілком підійде). Вливаємо в келих ложкою, охолодженої в морозильній камері, послідовно всі три види складових і отримуємо шуканий оригінальний мікст.

Коктейль з шампанським вимагатиме участі таких компонентів як:

  • 300 мл шампанського (охолодженого);
  • 40 мл лікеру (будь-якого, на смак);
  • 25 мл апельсинового соку;
  • 4-5 кубиків льоду.

Готується цей делікатес дуже просто? Кладемо у великий келих лід, вливаємо в нього лікер і сік, перемішуємо. Залишається лише влити шампанське і насолоджуватися новорічних шедевром домашнього виноробства».

Ніхто не заважає нам проявляти творчість. Використовувати підручні продукти, що накопичилися в холодильнику. У багатьох господинь з осені в морозильниках маються заморожені смородина, полуниця, калина та інші дачні дари. Іноді до Нового року «доживають» деякі баночки з варенням. Вони-то і можуть стати основою для коктейльних експериментів, тим більше що на свято завжди запасається і пристойна гірка різних фруктів, так і алкоголь ми намагаємося купувати різний і у великій кількості, так, «на всяк випадок», раптом нагрянуть неждані гості. Швидше за все, «загостится» власний апетит, але і це можна виправити.

Що пити на Новий 2018 рік з безалкогольних напоїв

Безалкогольні напої обов’язково повинні бути на новорічному столі. Вони потрібні і дітлахам, і дорослим. Підбирайте самі апетитні інгредієнти, найпривабливіші, святкові кольори.

Полуничний коктейль зажадає наступних складових:

  • 1 склянка полуниці (годиться як свіжа, так і заморожена);
  • 2 склянки консервованих абрикосів;
  • 600 мл абрикосового нектару;
  • ¼ Склянки меду;
  • 2 склянки кубиків льоду.

За допомогою блендера міксуем лід з абрикосами, нектаром і медом, поки не вийде однорідна маса. Потім додаємо полуницю і знову збиваємо, але вже злегка, шматочки ягід зберігаємо. Якщо у вас домашня полуниця, дрібні ягоди (вони зазвичай самі солодкі), можна їх і не збивати, помістити в келихи. Тоді льоду менше буде потрібно, якщо полуниця зберігалася в заморожуванні.

Традиційні морси, соки, компоти ніхто не скасовує. Вони незмінно люблять і дуже корисні в сам момент святкового застілля, а особливо затребувані ранок.