Що має бути на новорічному столі 2018 року? Святкові страви на Новий рік

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Святкові страви на Новий рік

Що повинно бути на столі на Новий рік 2018?

Поїсти ми любимо завжди, і ніякі дієтологи не переконають, що це шкідливо. А в свята ґвалтувати себе надмірними харчовими «веригами» — це взагалі грішно! Дбайливі господині завчасно обмірковують новорічне меню, готують сюрпризи мешканцям і гостям. Давайте подивимося, що доречно буде приготувати до вечері новорічного застілля в цей раз, тобто, до зустрічі 2018 року.

Свято без сімейного дефолту

Буде, нагадаємо, рік Собаки, та ще й Жовтої Земляний. Це дуже активна і життєрадісна істота. Та ще й володіє неабияким апетитом. Вона не стане агітувати вас постити, але і не буде проти, якщо у когось є подібні наміри. Це один з найдемократичніших символів, патронують років східного календаря. Прийме будь-які ваші бажання, їй буде комфортно і в компанії завзятих гурманів, і в суспільстві тих, хто віддає перевагу простоті і не схильний віддаватися обжерливості навіть за такого «законному» приводу.

І все ж, варто пошукати золоту середину. Що має бути на новорічному столі 2018 року в ідеалі? З тим, щоб максимально задобрити тотем 2018-го і забезпечити на весь рік достаток і багатий «урожай» удач.

В першу чергу, що-то з асортименту м’ясних страв, а також овочі і фрукти – це данина поваги і Собаці як символу року, і головною стихії 2018-го – Землі. У виборі овочів і фруктів віддайте перевагу жовтим, оранжевим і зеленим плодам. Апельсини і банани, зелене яблуко і огірочки, перчики і ківі, виноград, ананаси і груші і далі за списком, з того, що вам ближче всього.

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Святкові страви на Новий рік

Фруктова нарізка на Новий рік 2018

Те ж саме стосується і м’ясних страв. Вибирайте будь-які звичні та нові, гарячі і холодні, ситні і дієтичне. М’ясо в казані і глиняних горщиках, плов, гуляш, куряче філе і яловичі котлети, фарширована індичка і рулети з картоплею і овочами, з м’ясом і сиром, в найрізноманітніших комбінаціях.

М’ясні салати, включаючи класику жанру – олів’є – обов’язково присутні на столах більшості росіян у цей передноворічний вечір. Поруч – рибні та овочеві. Прикрасою столу стануть страви із м’ясною нарізкою, витончене холодець, хоча його цілком можна замінити на «типовий» холодець.

Не треба намагатися вбухувати в цей стіл половину річного бюджету сім’ї. Краще виберіть кілька страв, які дійсно хочеться тут бачити, які припадуть до смаку вашим близьким. У році ще буде багато свят і інших приводів побалувати рідню і друзів, прибережіть частина ваших кулінарних чудес на ці випадки. Тим більше що показного марнотратства Собака не любить.

Салат для дітей «Веселий Щеня»

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Про тенденції та традиційних стравах ми вже поговорили. Зараз наведемо кілька рецептів страв, які ми робимо рідко або про які взагалі раніше не знали. Може бути, для кого-то тепер вони стануть традиційними сімейними.

Ми часто знаходимо усілякі рецепти для новорічного столу, що стосуються дорослих. Давайте на цей раз почнемо з дитячого салату, який напевно порадує наших спадкоємців. Особливо, якщо викласти його на блюдо, надавши форму кумедного песика.

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Святкові страви на Новий рік

Варіант Олів’є на Новий рік Собаки

Що потрібно:

  • Варена ковбаса — 300 г;
  • Картопля — 8 шт;
  • Курячі яйця — 8 шт;
  • Морква — 4 шт;
  • Кукурудза консервована або горошок — 1 банку;
  • Морожені або свіжі печериці — 800 г;
  • Сіль, перець, зелень і майонез — за смаком.

Як готуємо:

Відварюємо овочі в шкірці, чистимо, попередньо обдавши холодною водою. Нарізаємо дрібними кубиками. Яйця варимо круто, чистимо, білки відділяємо від жовтків. Жовтки потрібно розкришити в салат.

Додаємо в отриману основу порізані печериці, горошок або кукурудзу, а також зелень, дрібно порубану. Все це перемішуємо і додаємо сметану або майонез, сіль і перець за смаком. Викладаємо масу на піднос або містке блюдо, надавши форму згорнутого «калачиком» цуценя.

Тепер натираємо на крупній тертці яєчні білки і варену ковбасу, різні ємності, не змішуючи ці інгредієнти. Їх викладаємо поверх готової фігурки, формуємо «плямисту шерсть» нашого вихованця. Оливки можна використовувати як собачий ніс і очі.

Здивуйте близьких: домашній коньяк

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Рідко святкова вечеря обходиться без алкоголю. Шампанське, звичайно, ми заздалегідь прикупимо в магазині. Легке вино можна зробити самим, але про це поговоримо як-небудь іншим разом. Зараз розповімо, як потішити наших чоловіків, виготовивши приємний на смак коньячний напій. П’ятирічної витримки не потрібно, але зайнятися цим все ж таки доведеться за півтора-два місяці до Нового року.

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Святкові страви на Новий рік

Домашній коньяк на Новий рік 2018

Інгредієнти:

  • Горілка – 1 л;
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.;
  • Чорний чай – 2 ст. л.;
  • Чорний перець горошком – 7 шт.;
  • Звіробій – 6 листочків;
  • Сухі ягоди шипшини – 35 шт.;
  • Кора дуба – 2 ст. л..

Не потрібно жодних зусиль, нічого кип’ятити, чаклувати, здійснювати алхімічних подвигів. Всі перераховані вище інгредієнти поміщаємо в приготовлену ємність і ретельно перемішуємо. Тепер про нашому «творчість» можна забути до передноворічних днів.

Півтора-два місяці склад настоюється при кімнатній температурі. Потім залишиться його процідити через марлю і похвалитися домашнім плодами свого «виноробства». А на наступний рік спробувати поекспериментувати з інгредієнтами, наприклад, додати сушеної рябинки або калини.

На солодке — «Ромашки на лузі»

Взимку особливо приємно зануритися хоч на мить в яскраве літо. Ось ми і запропонуємо вам самостійно створити невеликий куточок річного луки: спекти торт «з ромашками».

Що має бути на новорічному столі 2018 року? Святкові страви на Новий рік

Новорічний торт «Ромашка»

Для приготування бісквіта вам знадобиться:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 300 г;
  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Цукровий пісок – 150 р.

Для крему:

  • Молоко – 100 г;
  • Курячі яйця – 1 шт.;
  • Цукровий пісок — 100 г;
  • Вершкове масло – 20 г;
  • Пшеничне борошно.

Для глазурі:

  • Мастика – біла, жовта, зелена – 100 г;
  • Шоколадна плитка – 1 шт.;
  • Вершкове масло – 20 р.

Для бісквітної основи вливаємо в борошно 3 яйця, всипаємо цукор, перемішуємо. Має вийти тісто з консистенцією густої сметани. Його заливаємо у форму і ставимо в духовку або електричну піч, розігріту до 200 градусів.

Поки бісквіт пропікається, готуємо заварний крем. Змішуємо цукор і борошно, вливаємо яйце, перемішуємо, додаємо молоко. Доводимо до кипіння на слабкому вогні. Вершкове масло закладаємо в масу, щоб розтопилося, остуджуємо суміш.

Дістаємо готовий корж, розрізаємо його на дві частини в горизонтальній площині. Один шар промазуємо зверху кремом, накриваємо другим і теж поливаємо залишками крему. Залишаємо в холодильнику на кілька годин.

Тепер – найцікавіше. Ліпимо квіти ромашки з мастики. Вибирайте техніку яку ножем, шпажками, хто попередньо вирізає паперові трафарети, інші відразу приступають до ліплення руками — як зручніше, як звичніше. Готові ромашки викладіть на обробну дошку або плоске блюдо, щоб висохли повністю.

Нарешті, доходить черга до глазурі. Розтопимо на водяній бані масло з шоколадом, і нам залишиться лише полити торт ще гарячою глазур’ю і «посадити» на ньому лучні красуні-ромашки.

Прикрашаємо страви

Краси забагато не буває. Ми вже подбали про привабливість столу, кімнати, самі себе прикрасили. Тепер прийшла пора зайнятися декором страв. Так, вони і так смачні, але адже хочеться дивувати, радувати, створювати ауру щастя? Тоді, вперед!

З варених яєць, насаджених на шпажки або зубочистки, дуже просто спорудити сніговичків. Деталі особи і капелюх можна зробити з підручних овочів, очі – з перчинок або інших спецій.

Салату можна надати форму ялинкової шишки або самої ялинки. У першому випадку «шишку» варто прикрасити мигдальними горішками, для додання більшої натуральності.

Артоб’ект у формі ялини треба рясно посипати зверху подрібненим кропом. Реалістичну ялинку далі прикрашаємо новорічними аксесуарами. Майонезом малюємо «гірлянду», на ній укладаємо «вогники» з червоних зерен граната упереміж з помаранчевими зернами кукурудзи. А зверху ще й зірку водрузим, вирізавши її з морквини, помідори або перець!

Існує безліч ідей створення шикарних композицій з фруктів і овочів. Зробіть відповідний запит, і вам подарують цілком здійснимі варіанти створення справжніх творів мистецтва. Квіточки, листочки, листочки, піраміди, інші архітектурні форми стануть центрами тяжіння поглядів і сердець.