Салати з печінки тріски на Новий рік 2016 – рецепти з фото

Печінка тріски продовжує молодість. З-за свого складу: насиченість риб’ячим жиром, вітамінами, йодом організм людини отримує безліч поживних речовин. У раціон обов’язково необхідно включати корисний продукт, а взимку зробити салат з печінки тріски на Новий рік 2016 або декілька його видів.

Салат з тріскової печінкою і куркоюСалати з печінки тріски на Новий рік 2016   рецепти з фото

Салат — смачне виключення з правил. Ніжне м’ясо курки розкриває абсолютно інші грані смаку і аромату тріскової печінки. Інгредієнти:

  • курка — 200 г;
  • банку печінки тріски;
  • два помідора;
  • салатні листя;
  • сметана — 2 столові ложки;
  • гірчиця — маленька ложка;
  • трохи соєвого соусу.

Приготування:

  • Курка нарізається шматочками і обсмажується до готовності.
  • Зелень рветься на невеликі частини і покласти в салатник.
  • Помідори нарізати на шматочки і додаються до салату з куркою.
  • З консерви зливається сік, печінка акуратно нарізати на шматки і змішується з іншими компонентами.
  • У сметану додається гірчиця і соєвий соус. Заправкою поливається і перемішується.

До салату підійде свіжий хрусткий багет.

Салат «Корисний»

Салати з печінки тріски на Новий рік 2016   рецепти з фото

Про користь тріскової печінки згадується з Середніх століть у працях перської філософа і лікаря Авіценни. І якщо зробити салат з печінки тріски і додати горіхи, то корисність цієї страви — величезна. Продукти:

  • банку трекової печінки;
  • сир — 100 г;
  • свіжий огірок;
  • фундук — 50 г;
  • сіль, кріп;
  • сметана — 50 р.

Приготувати вдома такий салат дуже просто: всі продукти змішуються. Печінка розминається виделкою, огірок дрібно нарізати, горіхи подрібнюються. Сир натирається на тертці.

Салат заправляється сметаною, змішаної з сіллю і кропом.

Салат «Соняшник»

Салати з печінки тріски на Новий рік 2016   рецепти з фото

Листковий салат «Соняшник» прикрасить святковий стіл своїм яскравим оформленням. Склад:

  • банку печінки;
  • три яйця;
  • три картоплини;
  • банка маслин без кісточок;
  • цибуля зелена пучок;
  • майонез;
  • чіпси будь — 100 г;
  • сіль.

Рецепт приготування:

  • Картоплю і яйця відварюють. Зелену цибулю дрібно ріжеться.
  • Яйця розбираються на білок і жовток, картоплю крупно натирається.
  • У салатник викласти шар картоплі і змащується майонезній сіточкою. Зверху кладеться цибулю.
  • Печінка розминається виделкою і додати до цибулі.
  • Наступний шар — посипання дрібно натертих білків, майонез і жовтки.
  • По колу викладаються чіпси — імітація пелюсток квітки, а центр — розрізані навпіл оливки.

Щоб салат було простіше готувати, можна використовувати відео інструкцію або фото рецепту.

Салат з тріскової печінкою і яблуком

Салати з печінки тріски на Новий рік 2016   рецепти з фото

Ідеї поєднувати печінка тріски з різними продуктами — картоплею і рисом, зеленою цибулею, селерою і помідорами — існують давно. Можна приготувати салат і з зеленими яблуками. Фрукти вносять приємну кислинку. Продукти:

  • банку печінки;
  • три яйця;
  • два помідора;
  • цибулина;
  • два кислих яблука або одне велике;
  • перець болгарський;
  • сіль;
  • оцет яблука — маленька ложка;
  • майонез;
  • кріп пучок.

Приготувати його в домашніх умовах під силу кожному. Овочі і фрукти дрібно нарізати, заправляють сіллю. Додається печінка тріски, відварені яйця, оцет і майонез. При подачі він прокидається кропом.

Ще один смачний відео рецепт

Салат з печінкою тріски

Салати з печінки тріски на Новий рік 2016   рецепти з фото

Цей салат напевно сподобається дієтологам і тим, хто стежить за фігурою:

  • банку печінки тріски;
  • два яйця;
  • три огірка;
  • три стебла селери;
  • сіль, кріп.

Як приготувати салат:

  • Яйця відварюють і дрібно нарізати.
  • Огірки чистяться і натираються на крупній тертці.
  • Печінка (масло зливається) змішується з яйцями і огірками, сіллю. Додається дрібно порізаний селера.

Салат заправляється столовою ложкою масла консерви. Посипається кропом.

Приготувати салати з тріскової печінки будинку абсолютно не складно. З ними впораються і початківці кулінари.

VN:F [1.9.22_1171]