Салат з риби на Новий рік 2016 – рецепти з фото

Рибні салати готуються з різних видів морських мешканців: тріска, кілька, скумбрія, оселедець, сьомга. Комусь до душі салат з солоної та маринованої рибою, хто любить копчений або варений продукт. Можна приготувати кілька або один салат з риби на Новий рік 2016 з різними заправками. Варіантів чимало, простіше вибрати підходящий салат з відео інструкцією або фото і почати готувати.

«Оселедець під шубою» по-новому

Салат з риби на Новий рік 2016   рецепти з фото

Перевірені часом рецепти міняти — тільки псувати. Але іноді хочеться по-новому поглянути на класичний рецепт і приготувати вдома «Оселедець під шубою» рулеті. Продукти:

  • три буряків;
  • три моркви;
  • три картоплини;
  • три яйця;
  • оселедець одна або дві;
  • цибулина;
  • майонез і сіль.

Приготування:

  • Овочі та яйця відварюють і охолоджуються в холодильнику 2 години.
  • Оселедець обробляється на філе, видаляють кісточки. Можна використовувати звичайний пінцет. Риба нарізати невеликими смужками.
  • Цибуля змішується з оселедцем.
  • Овочі очищаються і крупно натираються. Яйця — на дрібній тертці.
  • Буряк віджимається через марлю і викладається на харчову плівку, розрівнюється. Зверху викладається морква, ущільнюється і змащується майонезом.
  • Додається шар картоплі, сіль і майонез. Зверху — яйця, додається сіль.
  • Останній шар — оселедець з цибулею по центру.
  • Салат загортається акуратно в рулет і забирається в холодильник для просочення, можна на ніч.

При подачі плівка знімається, салат прикрашається петрушкою.

Відео урок по приготуванню

Салат з солоною тріскою

Салат з риби на Новий рік 2016   рецепти з фото

Можна придумати численні ідеї приготування салату з тріскою. Її м’ясо нежирне з невираженим смаком, тому рибу можна доповнювати продуктами:

  • тріска — 100 г;
  • червона цибулина;
  • два помідора;
  • половина банки маслин без кісточок;
  • перець, олія оливкова або рослинне;
  • яйце для прикраси.

Як приготувати салат:

  • Цибуля чиститься, нарізати дрібно і опускають в гарячу воду на 2 хвилини.
  • Тріска дрібно нарізається, помідори — кубиками, маслини — кільцями. Яйце відварюється.
  • Всі компоненти змішують, заправляють олією та перцем. При подачі салат прикрашається, порізаним на скибочки, яйцем.

Відео інструкція з приготування

Салат «Ситний»

Салат з риби на Новий рік 2016   рецепти з фото

Будь салат з тріски гарячого копчення — кулінарний шедевр, його не можна зіпсувати, додаючи різні продукти. Інгредієнти:

  • тріска гарячого копчення — 350 г;
  • три картоплі;
  • три маринованих огірочка;
  • три яйця;
  • цибулина;
  • майонез, зелень, сіль трохи.

Приготування:

  • Відварюються картопля і яйця.
  • Огірки, цибулю, картоплю нарізати на невеликі шматочки. Яйця натираються на тертці.
  • З риби видаляються кістки, тріска ріжеться на шматки і змішується з підготовленими компонентами. Додається сіль за смаком і кріп.
  • Салат заправляється майонезом, при подачі прикрашається петрушкою.

Цікаве відео з приготування

Салат зі скумбрією і буряком

Салат з риби на Новий рік 2016   рецепти з фото

Легкий салат простий і дуже смачний. Склад:

  • три буряків;
  • скумбрія холодного копчення — 150 г;
  • сметана 25% — 3 столові ложки;
  • нарізана петрушка — половина склянки;
  • ложка соку лимона;
  • ложка цукру;
  • натертий хрін — ложка;
  • сіль, перець.

Буряк запікається в фользі годину при 180° C, остуджується, очищається і натирається крупно. Скумбрія ріжеться на маленькі шматочки і змішується з овочем, додається петрушка.

Сметана змішується з соком, хріном, цукром, перцем і сіллю. Заправляється Соусом салат і подається на стіл. До нього відмінно підійде чарка охолодженої горілки і чорний хліб.

Відео інструкція з приготування салату з капченой скумбрії

Салат з сьомгою і помідорами

Салат з риби на Новий рік 2016   рецепти з фото

Для цього салату можна використовувати і форель, лосось, сьомгу. Рецепт:

  • слабосолона сьомга — 300 г;
  • чотири яйця;
  • три помідора;
  • сир — 200 р.

Приготувати в домашніх умовах рибний салат нескладно:

  • Яйця відварюють і розбираються на білок і жовток. Виделкою розминається жовта частина, а білок ріжеться кубиками.
  • Сьомга і помідори нарізати однаковими шматочками, сир натирається.
  • У салатницю викладається риба, жовтки і томати, сир і білок. Шари змазується майонезом, крім останнього шару. Салат прикрашається зеленню.

Корисне відео про приготування салату з сьомги

VN:F [1.9.22_1171]