Пироги на Новий рік 2016 – 4 рецепти з фото

Ну який же Новий рік без солоденького, зараз я поділюся смачними рецептами пирогів до новорічного столу, які будуть до смаку як дітям так і дорослим, а на їх приготування у вас не піде багато часу і грошей. Так що якщо ви ще не вирішили, що приготувати на Новий рік 2016 солодкого, то починайте вибирати з нижче написаного.

Дріжджовий, фруктовий пиріг

Пироги на Новий рік 2016   4 рецепти з фото

Фото фруктового пирога з гарною подачею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 1 кг
  • Кефір — 0,25 л
  • Вершки(15%) — 0,25 л
  • Дріжджі (живі) – 60г.
  • Сіль – 1 чайна ложечка
  • Цукор – 7 столових ложок
  • Яйця – 3шт.
  • Рафінована соняшникова олія – 3 столових ложки.

Для начинки:

  • Ягоди чорна і червона смородина, вишня, шовковиця, малина, агрус (які є або які любите) – 0,5 кг
  • Цукор – 200гр.
  • Ваніль – на кінчику ножа

Готуємо тісто:

  • Всі продукти мають бути кімнатної температури, вийміть їх з холодильника завчасно.
  • Дріжджі розтираємо з цукром, додаємо кефір, вершки, яйця потім борошно і сіль.
  • Місимо тісто, поки воно перетворитися в м’яке, як пластилін потім додаємо олію і знову вимішуємо.
  • Якщо у вас виявилося тісто дуже м’яким, додайте ще борошна.
  • Для цього на обробну дошку потрібно додати більше борошна.
  • Тісто має бути пружним.
  • Залишаємо тісто в теплому місці хвилин на 30-40, воно повинно підійти за цей час 2 рази.
  • Перший раз ми обминаємо його, а на другий вже готуємо пиріг.
  • Тепер начинка:

  • Закип’ятіть 1,5-2 склянки води і розведіть в ній цукор.
  • Ягоди переберіть і промийте.
  • Залийте киплячим сиропом ягоди (сироп повинен покрити ягоди) і дайте постояти хвилин 15-20.
  • Потім відцідити, дайте сиропу стекти, а ягодам підсохнути.
  • Можна просто покласти підготовлені ягоди і зверху посипати їх цукром.
  • Але тоді тісто всередині буде «мокрим», а це подобається не всім.
  • Коли тісто підійде, розділимо його на дві однакові частини. Одну розкачуємо за розмірами нашого листа.
  • Змащуємо деко олією або кладемо пергамент. Кладемо корж, на нього ягоди.
  • Другу частину тіста розкачуємо більш тонко і ріжемо на смужки.
  • Смужки скручуємо джгутиками (це набагато швидше, ніж викочувати смуги з тіста) і викладаємо на ягоди у вигляді сітки.
  • Даємо підійти ще раз, потім мажемо верх жовтком і посипаємо цукром з ваніллю.
  • Ставимо в духовку на 20-25 хв. Перші 15 хв в духовку не заглядати. Далі обережно можна подивитися. Коли верх зарум’яниться, можна виймати. Щоб низ пирога був хрустким, покладіть його спочатку не на тарілку, а на кухонне рушник.
  • У нас залишився сироп, в якому ми замочували ягоди, з нього можна приготувати компот. Ягоди у вас залишилися? Думаю так. Розведіть водою сироп і покладіть в нього ягоди, дайте закипіти, для родзинки покладіть трохи ванілі або м’яти – вийде смачний і дуже натуральний напій, багатьом добре знайомий з дитинства.
  • Приємного апетиту!

    Відео інструкція як спекти пиріг швидко і просто

    Яблучний пиріг «з родзинкою»

    Пироги на Новий рік 2016   4 рецепти з фото

    Вам знадобиться:

    Для тіста: 270 г борошна, 50 г цукру, щіпка солі, 125 г вершкового масла, яйце. Для начинки і прикраси: 600 г кислуватих яблук, 70 г цукру, 50 мл будь-якого лікеру, ок. 8 бісквітних паличок або печиво, яєчний жовток, 40 г абрикосового повидла.

    Спосіб приготування:

  • Замісити тісто, надати форму кулі, потім загорнути у фольгу і поставити в холодильник.
  • Яблука очистити і нарізати часточками. Покласти в миску, засипати 20 г цукру, полити лікером. Через 30 хвилин, відкинути на сито і сік зібрати.
  • Розкачати тісто і потім викласти у форму (краю повинні трохи звисати), зробити наколи виделкою.
  • Бісквітні палички порізати і насипати зверху.
  • Яблука красиво укласти на тесті і посипати цукром.
  • Край тіста рівно обрізати. Він повинен бути на 2 — 3 см вище, ніж форма. Запевнити край всередину і зробити ножем або ложкою декоративні борозенки.
  • Край змастити злегка збитим яйцем.
  • Пиріг випікати близько 40 хвилин в духовці.
  • Абрикосове повидло змішати з стікшим з яблук лікером, трохи підігріти і змастити ще теплий пиріг.
  • Наша порада: таким же чином можна спекти і закритий яблучний пиріг. Нарізані яблука варити в 1/2 склянки води, 1/2 склянки білого вина з тертою цедрою, корицею і 40 г цукру до м’якості. Рідина повинна повністю випаруватися, 2/3 тіста викласти у форму, посипати бісквітної крихтою, потім викласти начинку. Скропити лікером, посипати родзинками і горіхами. Тісто розкачати і викласти на яблука.
  • В середині вирізати невеликий отвір. Верх пирога змастити збитим жовтком. Випікати близько 45 хвилин в розігрітій духовці.
  • Сирний пиріг з яблуками

    Пироги на Новий рік 2016   4 рецепти з фото

    Для тіста:

    • 170 г сиру
    • 65 мл молока
    • 20 г масла рослинного
    • 5 крапель концентрованого рідкого екстракту стевії
    • 170 г борошна
    • 1 чайн. ложка розпушувача

    Для начинки:

    • 2 яйця
    • 350 г сиру
    • 10 г концентрованого рідкого екстракту стевії
    • 3 яблука

    Як це приготувати:

  • Із зазначених інгредієнтів замісити гладке тісто.
  • Розкачати тісто в пласт і вислати форму для випікання діаметром близько 23 див.
  • Для начинки сир протерти через сито, потім додати яйця, екстракт стевії і перемішати.
  • Вилити суміш у форму на тісто.
  • Яблука вимити і, видаливши серцевини з насінням, нарізати восьмушками.
  • Викласти шматочки яблук поверх сирної начинки, злегка втопити.
  • Випікати в духовці 35 хвилин при 180°.
  • Виноградний пиріг

    Пироги на Новий рік 2016   4 рецепти з фото

    На 10-12 порцій нам знадобиться:

    • 350 г вершкового масла, розтопити;
    • 225 мл десертного вина, наприклад мускателя;
    • 300 г світлого тростинного цукру;
    • 4 великих яйця;
    • 350 г борошна + ще 10 г;
    • 20 г розпушувача;
    • 3 великі жмені дрібного чорного винограду без кісточок, розрізати навпіл;
    • 150 г цукру демерара.

    Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 °С. Форму діаметром 23 см змастіть маслом і присипте борошном.
  • Закип’ятіть вино в сотейнику і уваривайте — має залишитися 85 мл (це займе приблизно 12 хвилин) і остудіть.
  • Збийте в мисці розм’якшене їли вочное масло з цукром і яйцями, за тим вмішайте борошно і розпушувач.
  • Додайте остигле вино і ретельно перемішайте.
  • Перекладіть тісто в підготовлену форму.
  • Змішайте виноград з 10 г борошна і розсипте на тісто разом з половиною цукру демерара.
  • Випікайте приблизно 1 годину до золотистого кольору.
  • За 10 хвилин до готовності посипте цукром демерара і підрум’яньте.
  • Виноград зробить цей пиріг трохи вологим, тому готовність не варто перевіряти шпажкою, просто злегка натисніть: якщо тісто легко відновлює форму, воно пропеклося.
  • Подавайте пиріг трохи теплим.
  • VN:F [1.9.22_1171]