Новорічні торти 2016

Наближаються найулюбленіші свята для багатьох людей – Новий рік і Різдво. У ці дні вся родина збирається за одним столом – від малого до великого. Невід’ємною частиною святкового столу є салат олів’є, мандарини і шампанське. А що ж приготувати в якості десерту? У нашій статті ви зможете вибрати найсмачніші новорічні торти 2016 року.

Банановий чізкейк

Новорічні торти 2016

На приготування цього смачного ласощі потрібно всього лише одну годину. Чізкейк не потрібно випікати. Цей рецепт – ідеальний варіант для людей, у яких мало вільного часу.

Для приготування десерту вам знадобляться наступні продукти:

  • 400 г печива, краще брати пісочне
  • 150 г вершкового масла
  • 3 банана
  • 500 г некислого сиру
  • 200 мл вершків
  • 1 ст. л. соку лимона
  • по 1,5 ст. л. цукрової пудри та желатину
  • збиті вершки
  • карамельний сироп

Етапи приготування:

За допомогою блендера добре розітріть печиво. Дно форми на кілька міліметрів покрийте роздрібнений печивом. Розтопіть вершкове масло і додайте його у час, що залишився печиво. Отриману масу рівномірно утрамбуйте у форму для чізкейку. Желатин залити 6 ложками гарячої води і, помішуючи, повністю розчинити. Два банани подрібнити блендером і додати в нього лимонний сік. В отриману масу висипаємо сир, пудру і вершки. Збиваємо її блендером до однорідної консистенції. Потім крем тонким струменем вливаємо желатин, безперервно розмішуючи його. Отриманою масою заливаємо корж з печива.

Святковий чізкейк для застигання потрібно поставити в холодильник на чотири години. Перед подачею на стіл торт прикрашаємо бананами, карамельним сиропом і вершками. Цей десерт сподобається всім, а особливо найменшим гостям. Якщо у вас вийшов красивий і смачний торт на Новий рік 2016, фото свого шедевра обов’язково додайте на кулінарному сайті.

Святковий торт зі смаком Ерл Грей

Новорічні торти 2016

Ви ще не визначилися, який десерт будете подавати до новорічного столу? Тоді цей рецепт саме для вас.

Для приготування цього надзвичайно смачного торта вам знадобляться наступні продукти:

  • 1,5 ст. л. чаю Ерл Грей (можна замінити чаєм з іншим ароматом, який вам більше до душі);
  • 420 г згущеного молока
  • 4 яйця
  • 2 ст. ложки цукру
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 2 ч. ложки розпушувача
  • Борошна – 1 склянку + 3 ст. л.
  • 1 ч. л. соди

Із зазначених вище компонентів вийде два коржа, приблизно заввишки 3 див Цей оригінальний торт зможе приготувати навіть новачок. Отже, приступимо! Розтопити половину вершкового масла. У сотейнику змішати крупинки чаю зі згущеним молоком. Якщо у вас вдома є тільки крупнолистовий чай, то його потрібно подрібнити блендером до маленьких крупинок. Згущене молоко з чаєм підігріваємо на невеликому вогні і варимо суміш протягом 10 хвилин. Чай почне віддавати свій аромат і, звичайно ж, колір.

Поки суміш буде остигати, добре збийте яйця в окремій ємності. Потім перемішайте між собою всі сухі інгредієнти. Далі в збиті яйця треба поступово додавати згущене молоко. Перевірте його температуру. Якщо суміш буде занадто гарячою, яйця згорнуться, і торт буде зіпсований. Поступово в торт потрібно всипати сухі інгредієнти і вливати розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте і викладіть у форму для торта. Випікати наше «новорічне диво» потрібно протягом 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Але тільки на час орієнтуватися не потрібно. Все залежить від вашої духовки. Тому перевіряйте готовність торта після 25 хвилини випікання. Для цього використовуйте дерев’яну шпажку. Дайте торту охолонути. Щоб він не «впав», переверніть корж верх дном.

Для просочення торта підійде будь-який крем. Щоб посилити смак чаю, додайте цедру лимона. Ваш торт стане ще смачніше, якщо коржі просочити сиропом. Велика перевага даного рецепту – коржі відмінно тримають форму, залишаються пористими і пишними. Торт зі смаком Ерл Грей – це «родзинка» вашого новорічного столу.

Шоколадний торт

Новорічні торти 2016

Рецепт цього «шоколадного дива» дуже простий. Для його приготування не потрібні екзотичні інгредієнти і багато часу. Але при цьому торт виходить незвичайно смачним. Всі ваші гості будуть вас вмовляти дати цей рецепт. Цей рецепт є улюбленим для багатьох відомих кулінарів. Щоб створити справжній шоколадний шедевр буде потрібно не більше 30 хвилин.

Для приготування вам будуть потрібні наступні продукти:

  • 250 г борошна
  • 50 г какао
  • 2 яйця
  • 300 г цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1,5 ч. ложки соди
  • 280 мл свіжого молока
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г оливкової олії
  • 2 ч. ложки ванільного екстракту
  • 1 ст. л. винного оцту

З цих компонентів у вас вийде високий корж. Він настільки смачний і шоколадний, що його навіть не потрібно змащувати кремом. Остиглий корж загорніть в харчову плівку. Через кілька годин він стане м’яким і вологим. У такому вигляді він може пролежати два-три дні. З кожним днем його смак буде все більш насиченою.

Отже, приступимо до створення новорічного дива. Борошно з’єднати з цукром, какао, сіллю і содою. Всі компоненти добре перемішайте віночком. В отриману суміш додаємо яйця. Потім додаємо оливкову олію і вершкове масло, ванільний екстракт, молоко і оцет. Якщо у вас немає ванільного екстракту, то замінювати його звичайним ваніліном не варто. Краще його просто пропустити. Замість винного оцту можна додати будь-який інший оцет, який ви використовуєте для заправки салатів. Головне – не понад 6%. Отже, всі інгредієнти додані. Добре перемішайте їх з допомогою міксера.

В результаті у вас повинна вийти глянцева і однорідна маса. Форму для випікання змастіть маслом і на дно покласти пергамент. В такому випадку у вас не виникне проблем з вийманням готового коржа. Для цього торта потрібно брати високу форму. Під час приготування тісто збільшиться в об’ємі в два рази. До повної готовності наш шоколадний шедевр потрібно випікати протягом 50-60 хвилин при температурі 175 градусів. Обов’язково загорніть готовий корж на кілька годин в харчову плівку. Він стане більше вологим і повітряним. Для просочення шоколадного дива ви можете використовувати свій улюблений крем. Якщо вас зацікавили новорічні торти 2016 фото і їх рецепти завжди можна знайти на кулінарних сайтах в інтернеті.

Фруктовий торт

Цей ніжний бісквіт з фруктами не залишить байдужим жодного вашого гостя.

Для приготування коржа вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 склянка цукру
  • 6 яєць
  • 1 склянка борошна

Крем:

  • 100 г цукру
  • 800 г сметани
  • 1 пакетик згущувача

Фрукти:

  • 5 ківі
  • 5 бананів

Прикраса Для фруктового десерту вам знадобляться: 1 стакан фруктового соку, 10 г желатину, виноград 1 ст. ложки цукру.

Порядок приготування

Новорічні торти 2016У першу чергу потрібно спекти бісквітний корж. Щоб він вийшов пишним, яйця повинні бути добре охолодженими. Збиваємо їх з цукром до утворення густої піни. Після цього поступово додаємо борошно, акуратно розмішуючи її ложкою. Деко застелити пергаментом або добре змастити олією. Потім вилити в неї тісто. Бісквіт випікають при температурі 180 градусів протягом півгодини. Якщо у вас є мультиварка, то можете спекти бісквіт в ній. Він вийде легким, як пір’ячко. Використовуйте режим «Випічка». Час на приготування від 40 до 50 хвилин. Готовий корж потрібно остудити.

Приготувати крем для святкового торта дуже просто. Збийте сметану з цукром і додайте в неї загусник. Остиглий бісквіт потрібно розрізати на три частини. Кожен корж змащуємо сметанним кремом. Зверху на нього викладаємо фрукти. Далі торт потрібно прикрасити. На верхній корж красиво викладаємо фрукти. Можна купити готове желе, розвести його відповідно до рекомендацій і залити фрукти. Желе можна приготувати в домашніх умовах. Для цього желатин заливаємо 5 ст. ложками холодної води і залишаємо для набухання на 20 хвилин. Потім ставимо її на вогонь, але до кипіння не доводимо. У додаємо желатин фруктовий сік і цукор. Легкий і дуже смачний торт готовий.

Який би рецепт торта ви не вибрали, до приготування новорічного десерту залучайте інших членів сім’ї. Нехай для вас це стане ще однією приємною сімейною традицією – всім разом готувати солодке частування до самого улюбленого свята. Дітям можна довірити прикраса торта. Їх фантазії немає меж, тому вони з легкістю впораються з поставленим завданням. Експериментуйте, додавайте в свої рецепти нововведення. І не забудьте про них розповісти на сторінках кулінарних сайтів. Викладайте фото своїх шедеврів – країна має своїх героїв.

Читайте також:

» Новорічні рецепти на 2016 рік

» Сервіровка і прикраса новорічного столу 2016

» Що дарувати в рік Мавпи 2016