Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фотоУ свята особливо хочеться новизни. Чогось свіженького в інтер’єрі будинку, в одязі, в раціоні. До того ж, одноманітність, особливо, в їжі, стомлює, пригнічує нервову систему. Кожного разу з наближенням Нового року господиням хочеться випробувати якийсь новий рецепт. Сьогодні ми запропонуємо вам на вибір кілька страв, які добре виглядають на святковому столі, і смачні, і не вимагають занадто багато часу й зусиль для приготування.

Бутерброд з печерицями та сиром

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото ми почнемо з бутербродів. Цю закуску люблять всі, але найчастіше ми за звичкою ріжемо хлібець з ковбаскою, шинкою, червоною або інший інший солоною рибкою, з сиром. Пропонуємо в Новий 2018-й відійти від цих стандартів і спробувати, для початку, використовувати для цього печериці. Запевняємо, що вийде тонкий вишуканий смак, гідний «записних» гурманів.

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото

Бутерброди з грибами і сиром

Вам знадобляться:

  • 1 батон;
  • 300 г печериць;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • рослинне масло за смаком.

Приготування:

Ріпчасту цибулю і шампіньйони дрібно нарізаємо, злегка обсмажуємо на олії, щоб випарувалися надлишки рідини і вийшов своєрідний приємний присмак. Протираємо через дрібну тертку часник і викладаємо його в чашку, туди ж йдуть обсмажені шампіньйони з цибулею.

Сир натираємо вже на крупній тертці, змішуємо з майонезом. Ріжемо батон скибочками. Змащуємо шматочки спочатку грибний основою, а другим шаром — сирно-майонезній сумішшю. Викладаємо бутерброди на деко. Розігрів попередньо духовку до 200 градусів, запікаємо бутерброди протягом 10-15 хвилин.

Салат «Грецький»

Салати царюють на святкових столах, і не дарма. Їх люблять і дорослі, і діти, вони корисні, апетитні, часто радують око разноцветием інгредієнтів. Наші жінки винахідливі, будь-який рецепт можуть удосконалити або просто внести в нього корективи, виходячи з можливостей бюджету і особистих пристрастей членної сімейства. Ось і улюблений багатьма грецький салат кожен може додати свої родзинки.

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото

Салат грецький

Вихідні продукти:

  • 2 помідори середніх розмірів;
  • 2 свіжих огірка;
  • 1 болгарський перець, будь-якого кольору;
  • половинка головки цибулі ріпчастої;
  • 2 ст. л. оливок (без кісточок);
  • 150 г бринзи;
  • 5-6 ст. л. оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • сік одного лимона;
  • за смаком — сіль, перець чорний.

Приготування:

Змішати лимонний сік з оливковою олією, солимо, перчимо суміш. Для додання більш вишуканого аромату добре використовувати суміш запашних французьких трав. У цю суміш кладемо і роздавлений часник.

Огірки і помідори ретельно промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Перець рекомендується шаткувати тонкою соломкою, а цибулю – півкільцями, хоча і тут можливі варіанти. Бринзу краще порізати традиційними рівними кубиками. Змішуємо всі інгредієнти, включаючи масляну заливку.

Листковий салат з червоною рибою

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото включають і рибні страви. Собака як символ 2018-го, звичайно, віддає перевагу м’ясо, але і до рибних делікатесів небайдужа. А цей салат дуже простий у приготуванні і одночасно смачний.

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото

Листковий салат з червоною рибою

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 4 яйця;
  • 300 г червоної риби;
  • 2 картоплини.

Нарізаємо дрібно цибулю, обдаємо окропом, прибираючи зайву гіркоту. Відварюємо картоплю й нарізаємо його дрібними кубиками. Яйця відварюємо і натираємо на тертці або дрібно кришимо, причому, білки і жовтки мельчим окремо і у свій посуд. Рибу ріжемо тонкими скибочками.

Для викладання листкового салату необхідна прозора посуд. В нижній шар піде картопля, потім рибка, її посипаємо подрібненою цибулею. Залишаються два верхніх шару – це яєчний білок, а потім – жовток. Кожен шар злегка (!) промазуємо майонезом, інакше вийде надлишок жирів і «важких» калорій.

Заливне з курячого м’яса

Дуже багато господинь на Новий рік готують холодець. Звичайний, звичний, з свинячих ніжок з додаванням різних сортів м’яса. Давайте трохи змінимо характер цієї страви, зробимо його більш естетичним, але не менш апетитним. До того ж, і готувати його потрібно менше часу.

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото

Заливне з куркою

Для нової закуски вам будуть потрібні:

  • 500 г курячого супового набору;
  • 500 г курячої грудки;
  • 20 г желатину;
  • 2 ст. л. зеленого горошку;
  • 1 шт. жовтого болгарського перцю;
  • 1 шт. ріпчастої цибулі;
  • 1 шт. моркви;
  • сіль, перець — за смаком.

Як готуємо:

У каструлю кладемо курячий суповий набір і грудку, туди ж кладемо цибулину. Стежимо, щоб води було достатньо для бульйону. Варимо близько години. Охолоджуємо, проціджуємо бульйон. Замочуємо желатин, змішуємо з бульйоном.

Відварюємо і очищаємо моркву. Нарізаємо красивими деталями: колечками, квітами, зірочками. Перець формуем в тонкі скибочки-гілочки.

Подрібнюють м’ясо і укладаємо в порційні тарілки. Прикрашаємо м’ясну основу квіточками та іншими формами з моркви, перцю, перемежовуючи їх зеленим горошком.
Заливаємо бульйоном цю основу акуратно, зберігаючи «сюжет малюнка». Залишаємо до повного застигання в холодильнику або просто в прохолодному кутку кімнати.

Смажена курка зі смаком ананаса

У нових рецептах на Новий 2018 рік з фото центральне місце будуть займати м’ясні компоненти. Будь це холодні закуски, салати або другі страви, інші елементи святкового меню.

Курка у багатьох сім’ях – повсякденний продукт, а часто – навіть приївся. Але вона доступна за ціною, володіє цілим набором дієтичних переваг, а тому улюблена росіянами. До того ж, і готувати її швидше, ніж червоні види м’яса, і вона м’якше, соковитіше. І все ж… Як спробувати зберегти ці незаперечні переваги, але при цьому обійти один-єдиний недолік – надто звичний, не святковий, недостатньо пікантний смак.

Нові рецепти на Новий 2018 рік з фото

Смажена курка з ананасом

Досвідчені кулінари знають такі маленькі і великі секрети. Зрозуміло, особливу вишуканість страв завжди здатні надати всілякі приправи. Ці маленькі пакетики і баночки реально здатні творити чудеса. Але сьогодні давайте ми підемо іншим шляхом, більш казковим, новорічним. Це буде курка з ананасами.

Звучить майже як рядки з відомого вірша про «буржуйські» рябчики з ананасами, правда? Обіцяємо, що і смак вас не розчарує єдино але – готувати це диво кулінарії доведеться довго, годин п’ять. Хоча між справою ви встигнете виконати ще масу цікавих і корисних задумів.

Для цієї страви знадобляться:

  • 1 кг курячого м’яса;
  • 1 ананас;
  • 1 корінець імбиру (свіжого);
  • 10 г паприки;
  • 4 зубчики часнику;
  • 60 г соєвого соусу;
  • сіль.

Процес приготування:

Процес починаємо з оброблення ананаса: звільняємо плід від шкірки, нарізаємо кільцями. Частина кілець залишаємо цілими – рівно стільки, скільки у нас шматків курячого м’яса. Укладаємо м’ясо в каструлю, а заготовлені великі шматки ананаса будуть чекати своєї черги — смаження.

З решти кілець формуємо невеликі шматочки, а потім їх ще більше подрібнюємо в блендері. Змішуємо цю масу з соєвим соусом, додаємо покришений імбир і часник, паприку, сіль і перець. Цієї маринадних сумішшю заливаємо курячі шматочки, залишаємо в прохолодному місці просочуватися. Ось для цього нам і потрібна шукане час: щоб наша смачна суміш як можна краще просочила м’ясо.

Коли курка замаринується, форму змащуємо рослинним маслом, акуратно укладаємо шматочки курки, зверху кожну порцію покриваємо гуртком ананаса. Відправляємо заготовки у жарову шафу, духовку. Ось тут особливо відволікатися не доведеться, оскільки кілька разів, через кожні 15 хвилин, доведеться поливати приготованим ананасовим соусом. Через 40-45 хвилин ми отримаємо ніжне й ароматне м’ясо, яке можна подавати до столу з будь-яким гарніром.