Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016

Східна (азіатська) кухня включає в себе кухні Південно-Східної, Середньої, Центральної Азії та кухні країн Близького Сходу, але в даній статті ми розглянемо Індійську та Пакистанську кухню.

Індійська кухня

Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016 Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016 Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016

Індія одна з найбільш загадкових і таємничих країн для сучасного європейця. Цю екзотичність країни, безсумнівно, зумовлює в тому числі і незвичайна індійська кухня. Слід зазначити, що кулінарне мистецтво Індії формувалося під сильним впливом релігійних світоглядів індійців – індуїзму і мусульманства. Основою харчового раціону складає рослинна їжа, більшість громадян цієї країни не вживають м’яса. Причин цього кілька:

  • Перша: індуїзм, релігія, якої дотримується значна частина населення, забороняє вживання в їжу багатьох видів м’яса, в тому числі і яловичину – корова шанується як священна тварина.
  • Друга: заборона свинини обумовлюється великою кількістю мусульман, що проживають на території країни.
  • Третя: доходи більшості громадян дуже скромні, і мало хто може дозволити собі придбати дозволене м’ясо. Неповторний смак різноманітним стравам надають різні приправи, які так люблять індуси – гвоздика, кориця, кардамон, асафетида, куркума, порошок манго, кумін. І багато, багато інших.
  • Спеції використовують тільки свіжозмелені, суміші створюються безпосередньо перед додаванням в блюдо, найбільш широко розкривається їх неповторний аромат. Широко поширений в Індії так званий дав – це різноманітні бобові культури, страв без дала мізерно мала кількість. Саме дав – той самий особливий секрет, завдяки якому індійські вегетаріанці і не тільки отримують повноцінну їжу, не використовуючи м’ясні продукти.

    Пакистанська кухня

    На становлення Пакистанської кухні, як і на кухні інших країн, сильно вплинула релігія, сповідувана в країні – іслам, в якому існують численні заборони на ті чи інші продукти і напої. Ця кухня увібрала в себе елементи сусідніх країн – Індії, Ірану та Афганістану. Для неї властива і своєрідна регіональність, коли одні й ті ж страви в різних районах значно різняться за своєю рецептурою. Як і індійська, пакистанська кухня використовує безмежне різноманіття приправ і спецій – чорний і червоний перець, кардамон і коріандр, гвоздика і мускатний горіх…

    Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016 Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016 Кухня країн Південної Азії на Новий рік 2016

    Неможливо перерахувати всі використовувані пакистанськими кухарями приправи. М’яса в Пакистані споживають не в приклад більше, ніж у сусідній Індії – готують різноманітні халяльні – дозволені богом – страви з курятини, козлятини, баранини і яловичини. Багато їдять овочів і фруктів, з яких готують також численні десерти. Жоден прийом їжі не обходиться без хліба – роті і рису – чавал.

    VN:F [1.9.22_1171]