Капкейки на Новий рік 2016 рецепти з фото

Капкейк — тортик маленького розміру в чашці. Рецепт родом з Європи, де кулінари часто готують ці тістечка на день народження. Російські господині можуть приготувати капкейки на Новий рік 2016 і здивувати гостей за святковим столом. Головний атрибут цієї випічки — прикраса кремом.

Сирний капкейк

Капкейки на Новий рік 2016 рецепти з фото

Капкейк з сиру — смачна легка випічка, сподобається дітям і дорослим.

Інгредієнти використовуються кімнатної температури:

  • борошно — 200 г;
  • цукор — 250 г;
  • сир нежирний — 200 г;
  • два яйця;
  • сметана і вершкове масло — 2 ложки великі;
  • розпушувач — 0,5 невеликий ложки.

Склад для крему:

  • жирний сир — 150 г;
  • вершки 30% — 50 мл;
  • масло — 150 г;
  • пудра з цукру — 100 р.

При приготуванні сирного капкейка можна скористатися відео інструкцією:

  • Цукор, яйця і масло збиваються міксером. Додається борошно, розпушувач, сметана і сир. Тісто вимішується, схоже на густу сметану.
  • Тісто виливається в силіконові формочки для кексів.
  • Капкейк випікається в духовці 20 хвилин при 170° C. Готовність перевіряється зубочисткою.
  • Для крему сир збивається з вершками до однорідного стану. Масло і пудру необхідно збити в пишну масу. Пудра додається в кілька прийомів.
  • Не вимикаючи міксер, в масляну суміш втручається вершковий сир. Крем збивається 5 хвилин і виставляється в холодильник на півгодини.

Готові капкейки прикрашають кремом і подаються до чаю, кави або глінтвейну.

Капкейк «Елегантний»

Капкейки на Новий рік 2016 рецепти з фото

Капкейк з мастики — даний елегантне тістечко. Мастика використовується в якості прикраси і доповнює кекс.

Інгредієнти для тіста:

  • пачка розм’якшеного масла;
  • цукор — 200 г;
  • три яйця;
  • борошно — 200 г;
  • дві великі ложки молока;
  • сода.

Глазур:

  • будь джем — 4 ложки;
  • біла мастика — 250 г;
  • харчовий барвник;
  • солодка пудра для розкачування.

Дивлячись на численні фото, здається, складно приготувати капкейки будинку.

Але насправді це просто:

  • Масло і цукор збити до стану крему. По черзі додати яйця і продовжити збивання.
  • Борошно змішується з содою і акуратно додається в масляну суміш. Тісто вимішується.
  • Масу викласти у формочки і випікати при 180° с близько 15 хвилин. Гарячі капкейки змащуються підігрітим джемом.
  • Мастика підфарбовується барвником і розкочується на дошці, посипаній пудрою. Вирізати гуртки і накриваються ними кекси.

Готові тістечка прикрашають будь-яким кремом на вибір кулінара: білковий, масляний або сирний.

 

Гарбузовий капкейк

Капкейки на Новий рік 2016 рецепти з фото

Капкейк з гарбуза доповнить святкове меню. Насичений смак і колір сподобається всім і навіть дітям, не люблячим овочеву випічку.

Продукти:

  • борошно — 150 г;
  • пюре гарбуза — 200 г;
  • цукор — 200 г;
  • масло рослинне — 100 мл;
  • нежирний сир — 200 г;
  • олія на вершках — 100 г;
  • пудра з цукру — 100 г;
  • два яйця;
  • сода, кориця, мелений мускатний горіх, ваніль.

Приготування:

  • Гарбуз почистити і зварити. Овоч перемолоти блендером в пюре і змішати з яйцями, цукром і рослинним маслом.
  • У борошно додати, соду, сіль і приправи за смаком. Гарбузову суміш змішати з борошном, і замісити тісто.
  • Формочки заповнити на 2/3 їхнього обсягу і випікати кекси 15 хвилин, температура 180° C.
  • Сир вимішується з маслом до пишного стану, поступово додається пудра. Крем збивається на високій швидкості близько 15 хвилин.
  • Готові капкейки прикрашаються завитками крему з кондитерського шприца або мішка.

Шоколадний капкейк для ласунів

Капкейки на Новий рік 2016 рецепти з фото

Капкейк з шоколаду — справжня знахідка для ласунів. Родзинка — шоколадна помадка зверху.

Інгредієнти:

  • сметана 20% — 100 г для тесту і 150 м — помадка;
  • борошно — 150 г;
  • два яйця;
  • цукор — 100 г в тісто і 20 м — прикраса;
  • плитка темного шоколаду;
  • вершкове масло — 3 великі ложки;
  • какао — 2 чайні ложки;
  • сода.

Як приготувати:

  • Сметана змішується з содою і залишають на 5 хвилин.
  • Масло збивається з цукром, додається какао. Втручаються яйця по одному, висипається борошно, продовжуючи перемішування.
  • Врешті виливається сметана і замішується тісто вручну або міксером.
  • У формочки викласти тісто і випікати капкейки 20 хвилин, температура 180° C.
  • Для помадки шоколад розтоплюється в ковшике на повільному вогні. Додається сметана і цукор. Суміш доводиться до кипіння.
  • Постигла помадкою прикрашаються капкейки.

Капкейк «Піна колада»

Капкейки на Новий рік 2016 рецепти з фото

Вишуканий капкейк з ромом і кокосовою стружкою — рай для гурманів.

Продукти для тіста:

  • борошно — 300 г;
  • олія на вершках пачка;
  • цукор — 200 г;
  • чотири яйця;
  • молоко — 250 мл;
  • темний ром — 40 мл;
  • консервований ананас — маленька банку;
  • сода або розпушувач.

Для крему:

  • пачка масла;
  • молоко — 100 мл;
  • пудра цукрова — 500 г;
  • стружка кокосова — 100 г і 20 г для прикраси;
  • ваніль.

Приготувати в домашніх умовах кокосовий капкейк нескладно:

  • Цукор, яйця і масло збиваються до пишного стану.
  • Борошно змішується з содою, молоко з ромом. У масляну суміш поступово додається борошно і молоко.
  • Ананас нарізати на маленькі шматочки і втручається в тісто, суміш збивається 15 хвилин.
  • Капкейки випікаються у формах близько 20 хвилин при 180° C.
  • Збивається міксером розм’якшене масло.
  • Молоко і половина пудри вимішуються на середній швидкості. Поступово збільшуючи оберти, додається залишилася пудра і стружка.
  • Втручається масло, і крем збивається 15 хвилин. Суміш витримують при кімнатній температурі півгодини до охолодження тістечок.
  • Капкейки прикрашають кремом і умочують верхівкою в стружку кокоса.

Кокосові капкейки подаються до будь-яких напоїв. Якщо кекси готуються дітям, то в тісто не додається ром.

VN:F [1.9.22_1171]