Гарячі страви на Новий 2018 рік – рецепти з фото

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Гарячі страви на Новий 2018 рік — фото

Кожне свято господаркам доводиться вирішувати чимало питань. А при складанні новорічного меню – спробувати знайти баланс інтересів всіх членів сім’ї. Та ще й символу року догодити. Але на цей раз завдання спрощується майже «всеїдністю» Собаки, символу 2018 року. У нашій статті мова піде про святкові гарячих стравах.

Гаряча тема

Гарячі страви на святковому столі залишаються основними. Вимог до них чимало: смак, апетитний аромат, краса оформлення. Бажано ще і відповідність запитам тотема року, доступність за ціною і, в ідеалі, щоб готувалися не надто довго. Ми постаралися підібрати рецепти гарячих страв на Новий 2018 рік з фото, які відповідатимуть всім заявленим вимогам.

Собаку порадувати нескладно: вона відома любителька м’ясних страв. Але не відмовиться і від рибки, і від вітамінно-овочевий добавки. Тим більше, що вони – в тему енергетичного символу року – Землі. Отже, вітається різноманітність страв.

Фарширована курка

Багато господині готують фаршировану курку по-своєму, рецептів існує чимало. Тут наведемо один з них, хоча, інгредієнти для наповнення птиці можна змінювати за вашим смаком.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Фарширована курка на Новий 2018 рік

Потрібні такі компоненти:

  • Одна курка середнього розміру або більше;
  • Один кабачок;
  • 3 свіжих помідора;
  • Одне яблуко;
  • 50 грамів ізюму;
  • Спеції, майонез, сіль.

Приготування:

Це гаряче блюдо на Новий 2018 рік починаємо готувати, ретельно помивши тушку курки. Далі для фарширування її треба розрізати, поклавши на спинку. Багато господинь перед процесом укладання овочевого фаршу спочатку видаляють хребет, ребра, стегнові та деякі інші кістки. Інші, навпаки, вважають, що кісточки надають цій страві додаткову пікантність і насиченість.

Далі переходимо до кабачків, їх треба очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. Аналогічно поступаємо з помідорами і яблуком. Потім додаємо родзинки, спеції і сіль, перемішуємо.

Набиваємо тушку фаршем і зашиваємо отвір звичайною голкою з ниткою. Напівфабрикат натираємо майонезом і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Процес запікання займає близько 60-80 хвилин.

М’ясні рулети з овочевою начинкою

Ще один з рецептів гарячих страв на Новий 2018 рік, де гармонійно поєднуються овочі і м’ясо, заснований на використанні свинини.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Фаршировані рулети зі свинини

Потрібні такі інгредієнти:

  • 5 шматочків свинини плоскої форми;
  • Цибулина, морква, червоний перець — по 1 штуці;
  • Петрушка, сіль, спеції — за смаком;
  • Рослинне масло.

Приготування:

Натираємо на тертці моркву і цибулю, а перець ріжемо дрібними шматочками. На рослинному маслі обсмажуємо всі ці овочі, додавши в суміш сіль і спеції, а також порізану дрібно петрушку.

Промите м’ясо просушуємо, солимо і перчимо, відбиваємо. Поверх кожного шматочка викладаємо начинку, скачуємо їх у формі рулету. Деко або велику сковороду змащуємо олією, викладаємо на дно рулети, накриваємо харчовою фольгою. В розігрітій до 200 градусів духовці пропекаем «кругляш» хвилин 30, потім знімаємо фольгу і знову відправляємо в духовку ще на 15-20 хвилин. Рулети виходять соковитими, зарумяненное зовні, дуже апетитними.

Крила індички

Даний рецепт гарячих страв на Новий 2018 рік годиться і для тих, хто піклується про здоров’я, стежить за вагою. Індичка є одним з особливо корисних дієтичних видів м’яса. До того ж, в багатьох країнах саме індичка вважається символом Різдвяного сімейного застілля.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Крила індички — дієтичне м’ясо на Новий рік

Необхідні наступні інгредієнти:

  • Чотири крила індички;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 склянка води, сіль, спеції.

Приготування:

Крила індички моєму, злегка просушуємо, розрізаємо по суглобам. Обвалюємо їх у суміші солі, перцю та інших спецій (за смаком).

Наливаємо оливкову олію у форму, викладаємо в неї фрагменти крил, заливаємо водою. Духовку розігріваємо до 200 градусів, в цей час крильця якраз трохи просочаться спеціями. Запікається блюдо приблизно 40 хвилин. Можна половину цього часу потримати крильця під фольгою. Перед подачею до столу прикрасити страву з крилами зеленню, декором з овочів, наприклад, трояндочками з томатною шкірки і листочками петрушки. Гарнір – будь-який овочевий або зерновий.

Їжачки з індички з рисом

Не секрет, що гарячі страви на Новий 2018 рік, так само як і в будь-якій іншій сімейне свято, віднімають у господинь досить багато часу. Саме тому ми і вирішили на цей раз запропонувати більш прості страви, не надто затратні з фінансів, а головне – часу. «Їжачки» з індички або з курчати – одна з таких знахідок. Смачно, поживно, не обтяжливо особливими турботами. До речі, і зліпити їх можна у формі собачки, якщо буде таке бажання. Хоча, і звичайні овальны «їжачки» виглядають цілком симпатично.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Тефтелі з фаршу курки або індички «Їжачки»

Інгредієнти для 4-5 порцій:

  • 700 грамів фаршу або 1 кг філе щоб прокрутити через м’ясорубку;
  • 500 грамів бульйону;
  • 200 грамів рису;
  • По 1 штуці моркви і цибулі ріпчастої;
  • 150 грамів томатної пасти;
  • 1 зубчик часнику;
  • Спеції — за смаком.

Як готуємо:

Рис промиваємо, змішуємо з фаршем. Додаємо в масу моркву, попередньо натертий на дрібній тертці. Цибулю і часник гарненько мельчим, можна в спеціальній млині або вручну, відправляємо туди ж. Додаємо спеції, перемішуємо.

Ліпимо з отриманої маси кульки або порції будь-якої іншої форми. Кладемо їх на дно гусятниці, казана, глиняного горщика. Підійде і глибока сковорода, і просто каструля. Залишається залити наші вироби бульйоном, облагородити цей «розсіл» томатною пастою з додаванням спецій. Розігріти духовку до 180 градусів і тушкувати наші «їжачки» приблизно 40 хвилин.

Суть «фокуса» в тому, що рис в процесі гасіння набухає, вилазить за межі фігурки, справді, кулька починає нагадувати згорнутого клубком їжачка. Пропарюють ці заготовки чудово, виходять м’якими і дуже смачними. Якщо кому-то на вигляд страва здасться опрощенным, нікому не забороняється прикрасити «їжачків» будь-якими підручними засобами, декором з овочів, фруктів і зелені.

Риба в клярі

Далеко не всі ми ставимося до «м’ясоїдам». Для певної, і чималої частини росіян краще все ж риба. Та й для різноманітності столу хотілося б мати ці страви в асортименті. Наш нинішній символ – Собака – цілком схвально відноситься і до такого корисного раціону. Підкажемо, як найпростіше приготувати рибу в клярі.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Святкова риба в клярі

Необхідні дані інгредієнти:

  • 0,5 кг рибного філе;
  • По 200 г молоко та борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • Сіль, спеції.

Покрокове приготування:

Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками, по 2-3 сантиметри. Збризкуємо ці заготовки соком лимона, солимо. Даємо трохи просочитися цим складом.

Залишаємо рибку маринуватися, переходимо до підготовки кляру. Для цього збиваємо обидва яйця, вливаємо в них молоко і солимо, перемішуємо ретельно. Додаємо в суміш борошно, знову ж таки, гарненько перемішуючи, поки не вийде тісто, по консистенції нагадує густу сметану.

Шматочки риби викладаємо на сковороду, змащену рослинним маслом, обсмажуємо. Потім кожен з рибних шматочків обвалюємо в борошні, і тільки після цього – в клярі. І знову водружаем на сковороду, смажимо на вогні середньої інтенсивності до утворення золотистої скоринки. Обжарку треба зробити з обох сторін. Отримуємо симпатичні і дуже апетитні «конвертики», які люблять і дорослі, і діти.

Скумбрія, запечена в гірчичному соусі

Ще один нескладний рецепт рибного блюда, що напевно сподобається і сімейства, і гостям. Скумбрія в гірчичному соусі має ні з чим не порівнянний пікантний смак. В даному виконанні проста рибка набуває «аристократичний лиск», може порадувати самого вимогливого гурмана.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Запечена скумбрія на Новий рік

Необхідні інгредієнти:

  • 2 рыбинки скумбрії;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • По 2 столові ложки майонезу і гірчиці;
  • 3 столових ложки соєвого соусу;
  • Зелень.

Приготування покроково:

Рибу акуратно чистимо і промиваємо. Нарізаємо півкільцями цибулю.

Приступаємо до приготування соусу. Для цього треба змішати майонез з соєвим соусом і гірчицею, до утворення однорідної маси.

Тепер скумбрію заливаємо готовим соусом, залишаємо приблизно на півгодинки, щоб рибка добре просочилася, промаринувалася.

Потім укладаємо шматочки філе в форму для запікання, ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 170 градусів, близько 25-30 хвилин.

Смажені креветки у вершковому соусі

Морепродукти люблять і заслужено цінують дуже багато. Їх можна використовувати у всіляких салатах, холодних закусках. Але і гарячими подавати до столу — теж досить затребуваний варіант. На гарнір відмінно підійде рис, відварений картопля, тушкована капуста. Готується це блюдо швидко і нескладно, що цілком «в тренді» нашої нинішньої загальної спрямованості новорічного домашнього банкету 2018.

Гарячі страви на Новий 2018 рік   рецепти з фото

Смажені креветки на Новий рік

Для приготування нам знадобиться:

  • 350 грамів креветок;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 40-50 грамів вершкового масла;
  • Сіль, спеції, петрушка — за смаком.

Як готується страва:

Цибулю і часник нарізаємо дрібними кубичками. Вершкове масло розтопити на сковороді і всипаємо туди цибулю і часник. Обсмажуємо заправку, постійно помішуючи. Потім в сковородочку і викладаємо креветки. Спочатку обсмажуємо їх інтенсивно, на сильному вогні, близько хвилини. Потім в посуд додаємо вершки, сіль і перець. Зменшуємо вогонь, і вже на слабкому полум’ї доводимо нашу страву до готовності. Процес займе всього хвилин 10-15. Не забуваємо помішувати.

Ось такі домашні гарячі страви ми рекомендуємо вам приготувати на Новий 2018 рік. Смачного і веселого свята!