Гарячі страви на Новий 2017 рік – рецепти з Фото на рік Півня

Гарячі страви на Новий 2017 рік – рецепти з Фото на рік Півня

Рецепти з фото гарячих страв на Новий 2017 рік

Новорічний стіл завжди відрізняється достатком і різноманітністю страв. Щоб відчуття тяжкості в шлунку не зіпсувало свято, віддайте перевагу легким закускам, овочів, нежирного м’яса, простим гарнірів. Гарячі страви на Новий 2017 рік можна готувати з свинини, яловичини, різних морепродуктів. І не забувати про те, що на столі не повинно бути страв із м’яса птиці, зокрема, курячого.

Не слід подавати страви, що складаються з великої кількості інгредієнтів і вимагають тривалого приготування. Для Півня, символу наступаючого року, чим простіше — тим краще. Але якщо душа вимагає творчості, можна придумати незвичайну сервіровку звичних для салатів і закусок.

Отже, які рецепти гарячих страв на Новий 2017 рік можна взяти на озброєння?

Страви з м’яса на Новий рік 2017

Свинячі реберця в духовці

Гарячі страви на Новий 2017 рік – рецепти з Фото на рік Півня

Свинячі реберця на Новий 2017 рік — рецепт з фото

Рецепт простий і маловитратний у всіх відносинах. Реберця, спеції рослинна олія — це всі компоненти.

М’ясо попередньо потрібно замаринувати. Для маринаду беремо будь-які спеції за смаком, вибираючи ті, які підходять саме для м’ясних страв (каррі, коріандр, хмелі-сунелі). Можна використовувати готову суміш прянощів. З’єднати сухі інгредієнти, сіль, подрібнити 2-3 часточки часнику, змішати з 2-3 ст. ложками рослинного масла. М’ясо обмазати маринадом, обернути плівкою і на годину-півтора помістити в холод.

На розпеченому маслі швидко обсмажити реберця до появи апетитною скоринки. Далі запікати в духовці 15-20 хвилин.

Свинина в гострому соусі по-китайськи

Гарячі страви на Новий 2017 рік – рецепти з Фото на рік Півня

Свинина в гострому соусі по-китайськи

Продукти:

  • півкіло вирізки;
  • сіль;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • зелена цибуля;
  • по 2 ч. л. рисового і бальзамічного оцту;
  • 6-7 ст. л. соєвого соусу;
  • 5 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 2 см перцю чилі або 1 ч. л. меленого;
  • 2 см кореня імбиру;
  • кунжутне масло.

Приготування:

Для отримання маринаду корінь імбиру пропустити через дрібну тертку, всипати половину крохмалю, влити соєвий соус і бальзамічний оцет. М’ясо порізати невеликими пластинками і помістити в цю ж чашку. Поки маринується, підготувати овочі.

У сотейнику розжарити масло і швидко обсмажити моркву, не більше 1 хвилини. Вийняти її і прибрати в сторону. Налити нову порцію масла, прогріти і викласти м’ясо. Якщо його багато, розділити на 2-3 партії. Свинина повинна просмажиться і придбати гарний колір, а не протушкується і бути блідою. Далі з’єднати все м’ясо з цибулею, часником, перцем і обсмаженої морквою. Смажити 1-2 хвилини.

Заливка. По 2 ст. л. соєвого соусу, води і рисового оцту, сіль, трохи цукру і залишився крохмаль змішати, влити в м’ясо і залишити на плиті до загустіння.

Стейк з яловичини

Гарячі страви на Новий 2017 рік – рецепти з Фото на рік Півня

Стейки з свинини

Продукти:

  • 300 г вирізки;
  • сіль;
  • 2-3 ст. л. бульйону;
  • жменя грибів;
  • 1 ст. л. злив. масла.

Приготування:

1. М’ясо злегка відбити або прокатати спеціальним роликом, посолити.
2. Готувати стейки на решітці. Для цього підійде звичайний або аерогриль. За відсутності цих пристосувань можна використовувати сковороду з рифленим дном.
3. Гриби обсмажити на сковороді, вливши трохи бульйону.
4. Подавати зі свіжими або печеними овочами.

Яловичина з чорносливом

Продукти:

  • 1 кг яловичої вирізки;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 400 г чорносливу;
  • 3 помідори;
  • вершкове масло;
  • по 1 ст. л. цукру, оцту і борошна.

Приготування:

Якщо яловичина на кістці, промити її і відокремити м’якоть, порізати невеликими шматками. Вирізку просто нарізати. Натерти спеціями, обсмажити. Викласти м’ясо в каструлю або сотейник. На сковороді окремо обсмажити цибулю, додати до м’яса.

Очищені помідори подрібнити м’ясорубкою або блендером. Отриманим соком залити яловичину. Дістати під Новий рік гарні соковиті помідори непросто, тому цілком можна обійтися томатною пастою. Перемішати її з водою або бульйоном і залити м’ясо. Викласти в каструлю вимитий чорнослив. Тушкувати 40 хвилин на середньому вогні.

Періодично перевіряти кількість бульйону. Якщо википатиме, доливати потроху. В кінці процесу приготування додати цукор і оцет.

М’ясо в томатному соусі

Для цієї страви можна взяти будь-яке м’ясо: свинину, баранину, яловичину.

Продукти:

  • півкілограма м’якоті;
  • 2 головки цибулі;
  • 250 г томатної пасти;
  • слив. масло;
  • лавровий лист, сіль, перець.

Приготування:

1. М’ясо порізати брусочками, цибулю тонкими півкільцями. У глибокій сковороді розтопити 30 г вершкового масла, смажити м’ясо з цибулею 7-10 хвилин.
2. Розведену водою томатну пасту, посолити, поперчити, додати лавровий лист. Вилити соус в м’ясо і тушкувати на невеликому вогні, поки не стане м’яким.
3. З морепродуктів теж можна приготувати цікаві гарячі страви на Новий 2017 рік.

Морепродукти та риба на Новий рік 2017

Кальмар «Таємниця»

Гарячі страви на Новий 2017 рік – рецепти з Фото на рік Півня

Рецепт кальмара на Новий рік 2017

Основним інгредієнтом, природно, є сам кальмар. Зараз в магазинах продається потрошених і очищений. Але можна взяти звичайний і опрацювати самостійно. Тушок підготувати стільки, скільки планується порцій.

На 2-3 хвилини кальмар занурити в киплячу воду з невеликим додаванням солі. Вийняти, обсушити. Відрізати Плавники і відкласти — вони знадобляться для начинки.

Головний секрет цієї страви — те, що всередині кальмара. Цей продукт хороший тим, що його можна наповнити чим завгодно, на будь-який смак.

В якості холодної закуски кальмар можна начинити сирно-майонезній масою з часником і паприкою. Для яскравості додати зерна кукурудзи або горошок.

У гарячому вигляді хороший кальмар з начинкою з рису і овочів. Відрізані плавці нашаткувати тонкими смужками, солодкий перець і моркву нарізати кубиками.

Обсмажити все з цибулею на вершковому маслі. Змішати з відвареним рисом.

Щоб фарш добре зчіплювався, треба вмішати в нього яйце або натерти трохи сиру. Заповнені тушки запекти в духовці або обсмажити на вершковому маслі.

Горбуша, приготована в мультиварці

Нам знадобиться тушка риби, овочі, спеції і рослинне масло. М’ясо відділити від хребта, видалити кістки, промити, нарізати смужками шириною в 2 пальця.

Підготувати і нашаткувати овочі. Тут немає обмежень. Це може бути, як традиційне поєднання цибулі, моркви і солодкого перцю, так і щось незвичайне.

Наприклад, можна додати стручкову квасоля, кабачок і навіть гарбуз. Чи використовувати готові заморожені суміші.

На дно чаші налити 1-2 ст. ложки олії, викласти овочі. Протушкувати на відповідному режимі 10 хвилин. Режим вибираємо з тих, що є у вашої моделі мультиварки. Оптимальними будуть «гасіння» або «випічка».

Коли овочі пустять сік, зверху викласти рибні смужки, додати сіль і спеції. Заливку теж можна готувати декількома способами: перемолоти свіжі помідори, розбавити водою томатну пасту або взяти готовий томатний сік. Залити в чашу стільки, щоб рідина трохи прикривала рибу і готувати на режимі «гасіння» до сигналу.

Короп в молочній заливці

Ще один нескладний рецепт. Що потрібно для приготування: риба, сіль, півсклянки молока, пара яєць.

Процес:

Видалити луску і нутрощі, карпа обробити на порційні шматки і обсмажити. Викласти рибу у змащену форму і залити коктейлем з молока, яєць і солі. Зверху присипати зеленню. Замість молочно-яєчної заливки можна змастити рибу сметаною зі спеціями.

Час запікання — 50-60 хвилин. При необхідності 2-3 рази полити карпа утворюється у формі соком.

Втім, ви можете поекспериментувати і додати в рецепти гарячих страв на Новий 2017 рік щось своє.