Фаршировані яйця на Новий рік 2016 – рецепти з фото

Фаршировані яйця – це такі маленькі порції святкової закуски, дуже ситні, так як вже саме яйце поживно. Ще один плюс – можна компактно розмістити таку закуску на столі. Начинки для яєць використовуються всілякі. Тут вже наскільки у кожної господині вистачить уяви. Декілька ідей можна подивитися в цій статті. І маленькі поради. Щоб половинки яєць стояли на блюді рівне, трішечки зріжте у них низ. Подайте фаршировані яйця до Нового 2016 Році в числі перших страв і не робіть їх занадто багато (з розрахунку – дві половинки на одного гостя), адже попереду ще вся казкова ніч і так багато різних смачних страв і кулінарних спокус.

Фаршировані яйця з ікрою

Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

Для цього рецепта бажано використовувати кулінарний шприц з фігурною насадкою, за рахунок цього фаршировані яйця з ікрою вийдуть особливо красиві.

Продукти:

  • яйця
  • червона ікра
  • зелень свіжа
  • майонез
  • сіль і перець

Приготування:

  • Варені яйця нарізати половинками, дістати жовтки, скласти в миску. Додати до жовтків майонез, сіль і перець, розтерти все разом за допомогою виделки. Маса повинна вийти не занадто сухий, і не занадто рідкою.
  • Отриманою сумішшю наповнити кулінарний шприц і, використовуючи фігурну насадку, видавити її красивим візерунком у поглиблення яєчних білків.
  • Зверху викласти по половинці чайної ложки червоної ікри.
  • Кожне яєчко з ікрою прикрасити гілочкою зелені.
  • Ось ще цікава відео інструкція з приготування фаршированих яєць з ікрою

    Фаршировані яйця з креветками

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Тут в начинці ще використовується свіжий огірок. Обов’язково варто спробувати такий варіант. У цю святкову зимову ніч фаршировані яйця з креветками і свіжим огірочком порадують своєю зеленню і ароматом весняної свіжості.

    Продукти:

    • яйця
    • креветки
    • майонез
    • огірок свіжий
    • твердий сир
    • сіль і перець
    • приправи на свій смак
    • свіжі кріп і петрушка

    Приготування:

  • Варені яйця порізати на рівні половинки і дістати з них жовтки.
  • Зварити креветки, почистити. Залишити для подальшого прикраси стільки креветок, скільки яєчних половинок планується нафарширувати, інші підуть в начинку.
  • На маленькі кубики порізати креветки, твердий сир, жовтки і огірок, все це добре перемішати з майонезом, додати сіль і перець, посипати улюбленими приправами за смаком.
  • Половинки яєць заповнити начинкою, зверху прикрасити креветками і свіжою зеленню.
  • Буде зовсім по-весняному, якщо подати такі фаршировані яйця на листках рукколи.
  • Фаршировані яйця з грибами

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Якщо потрібно поєднання в закусці таких понять, як швидко і смачно, недорого і просто, то це однозначно фаршировані яйця з грибами.

    Продукти:

    • яйця
    • печериці
    • сир твердий
    • кілька часточок часнику
    • зелена цибуля
    • ріпчаста цибуля
    • вершки
    • майонез
    • олія рослинна
    • сіль і перець
    • майоран

    Приготування:

  • Відварені і очищені яйця нарізати на половинки; дістати з них жовтки.
  • Гриби помити, почистити і п’ять хвилин проварити в солоній воді. Потім дрібно їх нарізати і посмажити на рослинному маслі близько десяти хвилин.
  • Покласти до грибів порізану цибулю, обсмажити все разом. Через п’ять хвилин посипати подрібненим зеленим луком; додати сіль, перець, майоран та інші улюблені приправи на свій смак. Влити трохи вершків, трохи загасити. Потім грибну начинку перекласти в миску і остудити.
  • На дрібній тертці натерти часник, яєчні жовтки і сир, додати до нього майонез і грибну начинку.
  • Отриманою сумішшю заповнити яєчні білки, начинки не шкодувати, прямо з гіркою накладати.
  • Фаршировані яйця з часником

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Саме така начинка вважається класичною, тому що ще з радянських часів фаршировані яйця з часником завжди були присутні на новорічних столах.

    Продукти:

    • яйця
    • часник
    • огірок свіжий
    • сир твердий або бринза
    • майонез
    • свіжа зелень петрушки

    Приготування:

  • Відварені яйця нарізати навпіл, вийняти жовтки.
  • Часник, яєчні жовтки і сир потрібно потерти на дрібній тертці (хороша пропорція поєднання – на 100 грам сиру брати 2-3 зубчики часнику), трохи за смаком додати сіль, заправити майонезом, посипати подрібненою свіжою петрушкою і гарненько все перемішати.
  • Порізати огірок тоненькими напівкруглими пластинами.
  • Половинки яєчних білків заповнити начинкою і вставити пластину огірка.
  • Фаршировані яйця з крабовими паличками

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Дуже популярний і улюблений багатьма варіант. Фаршировані яйця з крабовими паличками виходять смачними і надзвичайно ніжними.

    Продукти:

    • яйця
    • палички крабові
    • огірок свіжий
    • майонез
    • зелень свіжа
    • перець і сіль

    Приготування:

  • У варених яйцях, розрізаних навпіл, дістати жовтки і потерти їх на дрібній тертці.
  • Дуже маленькими кубиками нарізати крабові палички і огірок.
  • Заправити майонезом крабові палички, огірок, терті жовтки (трохи жовтка залишити для посипання готових фаршированих яєць), додати сіль і перець за смаком.
  • Цією начинкою заповнити яєчні білки, класти начинки можна багато, щоб вийшла гірка; зверху посипати жовтком, який залишали для прикраси, і в кінці доповнити все гілочками свіжої зелені.
  • Фаршировані яйця зі шпротами

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Не залишиться байдужих гостей і до такого варіанту; фаршировані яйця зі шпротами робляться максимально швидко, з’їдаються з такою ж швидкістю.

    Продукти:

    • 10 штук яєць
    • баночка шпротів
    • 1 середня червона цибулина
    • цибуля зелена
    • майонез

    Приготування:

  • Відварені яйця нарізати навпіл, дістати жовтки і пом’яти їх за допомогою виделки.
  • Шпроти перекласти з банки в тарілочку і теж виделкою добре їх подрібнити.
  • Фіолетову цибулину порізати дуже дрібними кубиками.
  • З’єднати жовтки, шпроти, цибулю і вимішати з майонезом.
  • Наповнити отриманою масою білки яєць, зверху посипати дрібно рубаним зеленим луком (все-таки до рибної начинки більше підходить зелений лук, ніж петрушка і кріп, а там вже справа смаку).
  • Фаршировані яйця з оселедцем

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Може комусь така начинка здасться дивної, але на смак дуже навіть вражає. Фаршировані яйця з оселедцем оригінально поєднують в собі ніжність, гостроту і пікантність.

    Продукти:

    • 5-6 штук яєць
    • 2 філе оселедця
    • 1 стакан молока
    • майонез
    • гірчиця
    • зелена цибуля

    Приготування:

  • Оселедець покласти в молоко і вимочити близько півгодини. Потім порізати на маленькі шматки.
  • З відварених, охолоджених і очищених яєць, розрізаних навпіл, дістати жовтки.
  • За допомогою вилки ретельно розім’яти жовтки, додати порізану оселедець, дрібно рубаний зелений лук, заправити майонезом і гірчицею (хороша пропорція для такої начинки – на одну частину гірчиці брати дві частини майонезу). Все добре вимішати і заповнити сумішшю білки яєць. Для краси ще трошки присипати подрібненою зеленою цибулею
  • Фаршировані яйця з сиром

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Для цього варіанту знову потрібно кулінарний шприц, щоб однорідну масу начинки викласти особливо красиво. Такі фаршировані яйця з сиром на святковому столі не залишаться, гості зметуть їх за лічені хвилини.

    Продукти:

    • 5-6 штук яєць
    • 200-250 г будь-якого твердого сиру
    • часник
    • сіль і перець
    • приправи на свій смак
    • свіжа зелень кропу і петрушки
    • 100-120 г вершкового масла

    Приготування:

  • Акуратно нарізати варені яйця навпіл, дістати жовтки і покласти їх в окрему миску.
  • Змішати до однорідної маси жовтки і м’яке вершкове масло.
  • Потерти на дрібній тертці сир, додати до жовтків з маслом. Сюди ж подрібнити пару часточок часнику і ретельно перемішати.
  • До отриманої маси додати сіль, перець, приправи, скласти все в кулінарний мішок або шприц і заповнити узорно білки яєць. Вже виклавши на святкове блюдо, прикрасити яєчка гілочками свіжої зелені.
  • Фаршировані яйця з печінкою

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Для цього варіанту можна використовувати будь-яку печінку, але все ж куряча найбільш ніжна. Фаршировані яйця з печінкою дуже поживна закуска, відмінно підходить під міцні напої.

    Продукти:

    • яйця
    • 200-250 г курячої печінки
    • 80-100 г вершкового масла
    • м’ясний бульйон
    • 2 середні ріпчасті цибулини
    • сіль і перець
    • приправи на свій смак

    Приготування:

  • Підігріти на сковорідці одну столову ложку вершкового масла, підсмажити на ній подрібнену цибулю до напівготовності, додати нарізану шматочками печінку і смажити, поки не буде готова печінку. Потім остудити і три-чотири рази пропустити через м’ясорубку.
  • З відварених яєць вийняти жовтки, додати їх і вершкове масло до печінкової маси, можна влити пару ложок м’ясного бульйону, щоб начинка не була надто сухуватою. Додати сіль, перець, приправи, які подобаються, і вимісити все дуже ретельно.
  • Отриману масу від душі накласти в яєчні білки, щоб весь білок зверху був заповнений з гіркою (тут можна не боятися, що розпадеться начинка). На блюдо покласти багато зелені, на них фаршировані яєчка, які можна зверху тоненькою цівкою майонезу ажурно прикрасити. Якщо дуже постаратися, то можна за допомогою кулінарного шприца з самої тоненької насадкою на кожному яєчку намалювати цифри 2016.
  • Фаршировані яйця з помідорами

    Фаршировані яйця на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Овочева начинка надає цій закусці свого роду нейтральність. Фаршировані яйця з помідорами можна поєднувати вже з гарячими рибними і м’ясними стравами. Варіант незвичайний, але в теж час безпрограшний.

    Продукти:

    • яйця
    • свіжі помідори
    • маслини без кісточок
    • майонез
    • сир твердий або ковбасний
    • зелень свіжа

    Приготування:

  • З відварених яєць, розрізаних навпіл, вийняти жовтки і покласти їх в окрему миску.
  • На маленькі кубики треба порізати помідори, маслини і сир (насіння і сік з помідорів не використовувати), заправити трохи майонезом і акуратно все перемішати.
  • Отриманою сумішшю заповнити білки яєць.
  • Тепер прийшла черга жовтків, їх треба натерти на дрібній тертці і рясно присипати ними фаршировані яйця, намагаючись покрити всю начинку. Зверху всю цю композицію можна прикрасити кружечками маслини або гілочками свіжої зелені.
  • VN:F [1.9.22_1171]