Десерти на Новий рік 2016 – рецепти з фото

В кінці будь-якого свята кожен з нас з великим нетерпінням чекає чогось солоденького, смачного, незвичайного, тобто святкового десерту. Святкові десерти повинні бути апетитними, вишуканими і дуже гарними на вигляд. Так і десерти на Новий рік 2016 необхідно готувати особливо ретельно, адже від того, які новорічні десерти ви подасте і як ви прикрасите, великою мірою залежить святковий настрій ваших гостей.

Малиновий мармелад

Десерти на Новий рік 2016   рецепти з фото

Інгредієнти для приготування:

  • цукор (пісок) — 0,5 кг;
  • малина (свіжоморожена) — 1 кг;
  • вода — 1 л;
  • агар — 20 р.

Приготування страви:

У розморожену малину додаємо 400 г цукру (150 р залишити для обсипання) і варимо до повного його розчинення, масу протираємо через сито. Агар розчиняємо у воді, додаємо в малиновий сироп і кип’ятимо 5 хв. Охолоджену форму змащуємо маслом (від можливого прилипання), наповнюємо сиропом і ставимо в холодильник. Виймаємо з форми готовий мармелад, нарізаємо на шматочки і обсипаємо цукром.

Шоколадний мус з горіховим праліне

Десерти на Новий рік 2016   рецепти з фото

На 4 порції

Горіхове праліне

  • 100 г цукру;
  • 120 г фундука;

Шоколадний мус

  • 200 г молочного шоколаду 200 г гіркого шоколаду;
  • 600 мл вершків (35%);
  • 4 ст. л. марсали;
  • 2 гілочки мят і будь-які свіжі ягоди для прикраси.

Хід роботи:

  • Спочатку приготуйте праліне. Для цього насипте цукор в невеликій сотейник або сковороду і розтопіть на слабкому вогні, зрідка помішуючи дерев’яною лопаткою, поки він не перетвориться в золотисту карамель;
  • Всипте в сотейник фундук і прогрівайте, постійно помішуючи. 3-4 хвилини, щоб горішки вкрилися карамеллю і трохи підсмажилися. Важливо. щоб ні карамель, ні горішки не підгоріли. Перекладіть все в застелений пергаментом або фольгою лоток, розрівняйте, щоб горіхи лежали в один шар, накрийте ще одним аркушем пергаменту чи фольги. Залиште до повного охолодження;
  • Розламайте горішки в карамелі на невеликі шматочки. Кілька горішків збережіть для прикраси, решту складіть в блендер і подрібніть в дрібну крихту. Цю заготовку можна також використовувати в будь-яких інших десертах, наприклад в якості прошарку для тортів, начинки для домашніх цукерок або просто для посипання ванільного морозива;
  • Для мусу розтопіть шоколад на водяній бані. Для цього розламайте його руками. викладіть в підходящого розміру миску, додайте вершки (400 мл) і поставте миску над каструлею з повільно киплячою (але не вируючої!) водою. Дно миски не повинно стикатися з водою ні в якому разі. Розтопіть шоколад. помішуючи, до однорідності. Слідкуйте. щоб шоколад не перегрівся, інакше він згорнеться. Отриману гладку шоколадну масу зніміть з вогню. Остудіть. Поступово влийте в неї марсалу, постійно помішуючи;
  • Вершки збийте міксером у повітряну, пишну масу і акуратно вмішайте в розтоплений шоколад. Добре все перемішайте, щоб не було розлучень, але намагаючись зберегти масу ніжною. Приберіть в холодильник. Остиглий шоколадний мус розкладіть в прозорі келихи, формочки або креманки, чергуючи із шарами горіхового праліне. Прикрасьте десерт свіжими ягодами, горіхами в карамелі і листочками м’яти.
  • Відео рецепт смачного торта праліне

    Шоколадне морозиво

    Десерти на Новий рік 2016   рецепти з фото

    Хороший рецепт морозива потрібен усім. Наш варіант дуже калорійний, так що зазвичай вистачає однієї кульки.

    • 100 г темного (70%) шоколаду, розламати на шматочки;
    • 370 мл молока (від 2,5%);
    • 100 г цукру;
    • 3 жовтка;
    • 350 мл вершків (від 33%).

    Приготування:

  • Викладіть шоколад в сотейник і залийте молоком. На тихому вогні, помішуючи, дайте розтанути, зніміть з вогню і злегка остудіть;
  • Збийте яєчні жовтки з цукром у світлу масу;
  • Вилийте на них шоколадне молоко, розмішайте і поверніть суміш в сотейник. Заваріть крем на тихому вогні. Не давайте крему закипіти;
  • Перелийте в миску і охолодіть, час від часу помішуючи;
  • Збийте вершки в пишну повітряну масу, потім введіть в шоколадну суміш;
  • Перекладіть в машинку для приготування морозива і далі дійте за інструкцією.
  • Ягідний десерт

    Десерти на Новий рік 2016   рецепти з фото

    фото ягідного десерту

    Інгредієнти:

    • 10 шт. сухого печива;
    • 25 г ванільного цукру;
    • 200 мл вершків (35%);
    • 400 г сирної пасти;
    • 100 г цукру;
    • 1 стакан ягід (чорниця, полуниця, вишня, смородина — свіжі або заморожені).

    Спосіб приготування:

  • Печиво розмолоти в комбайні або вручну в пакеті;
  • Вершки збити, змішати з сирною масою;
  • Ягоди використовувати цілими або перетворити в пюре (за допомогою комбайна або великої дерев’яної ложки);
  • З’єднати всі компоненти і ретельно перемішати;
  • Варіант: викладати компоненти шарами, тоді краще використовувати келихи.
  • VN:F [1.9.22_1171]