Бутерброди на Новий 2016 рік – рецепти з фото

Бутерброди на Новий 2016 рік – рецепти з фото

Різноманітні бутерброди до новорічного столу

Стандартні бутерброди з ковбасою, рибою або сиром звичні кожному. Однак, це не означає, що вони не можуть стати родзинкою новорічного столу. Гуру кухарського мистецтва радять лише розширити список інгредієнтів і використовувати цікаві способи прикраси. Нові та цікаві рецепти бутербродів на Новий 2016 рік з фото і покроковим керівництвом дозволяють створити апетитне, естетично привабливе, смачне і легке блюдо.

Чому бутерброди вважаються кращою закускою?

Якщо звернути увагу на сендвічі, то вони доречні на будь-якому столі, незалежно від формату свята, будь то традиційний новорічний банкет, фуршет або дитячий стіл і т. д. Господиня може врахувати смакові пристрасті гостей і приготувати страву з участю різних начинок:

  • риба копчена, солона, у тому числі морепродукти та ікра;
  • м’ясо і ковбасні вироби;
  • овочі — огірок (свіжий/солоний), оливки, маслини, помідори (вялені/свіжі) і т. д.;
  • фрукти — для солодких рецептів;
  • зелень;
  • сири.

Подача страви може бути традиційною, коли бутерброди відрізняються стандартним розміром, і більш фуршетної, коли господиня готує невеликі канапе. Ексклюзивні та оригінальні рецепти допоможуть приготувати кілька видів цієї смачної закуски, яка прикрасить будь-який святковий стіл.

Рецепти на новий 2016 рік — найсмачніші бутерброди від шеф-кухарів всього світу
Згідно з традиціями східного гороскопу, наступний рік пройде під символом Мавпи. Щоб залучити в будинок достаток і щастя, господиня може використовувати для приготування бутербродів на Новий 2016 рік фрукти і овочі червоного кольору і всіх суміжних відтінків. Це може бути буряк, морква, солодкий цибуля, капуста, апельсин, гранат, яблука, виноград. Мавпа любить горіхи, ананаси, банани, що також може бути використано в рецептах.

Класичні бутерброди з сьомгою

Простий, але приємний смак, швидкість приготування зробили цей рецепт найпопулярнішим серед господинь. Його люблять і дорослі, і діти — така страва буде дуже доречно на святковому столі.

Складові компоненти:

  • батон пшеничний;
  • сьомга слабосолона;
  • ікра лосося — 50 г;
  • вершковий сир — 200 г;
  • зелень і мелений перець — за смаком.

Послідовність дій:

  • Хліб трохи підсушується в духовці до хрусткої скоринки.
  • На кожен шматочок поміщається шар вершкового сиру, викладаються шматочки риби.
  • Бутерброди прикрашаються ікрою, тонкими пір’ям зеленого цибулі, зеленню.
  • Бутерброди на Новий 2016 рік – рецепти з фото

    Бутерброди з солоною сьомгою

    Бутерброди «Морські» з ікрою та лососем

    Складові компоненти:

    • хліб пшеничний;
    • масло вершкове — 80 г;
    • ікра лосося — 80 г;
    • філе лосося (солоне) — 80 р.
    • цибуля-ріпка — 1 шт;
    • огірок — половинка (можна взяти свіжий або солоний);
    • лимон — ½;
    • сир нежирний — 100 г;
    • перець, зелень — за смаком;
    • тертий корінь хрону — 1 ст. л.

    Послідовність дій:

  • На основі вершкового масла та зелені готується перший тип начинки, на основі сиру, сметани, чорного перцю і тертого кореня хрону — другий.
  • Одна частина шматочків хліба обмазується першої начинкою, друга — інший.
  • Поверх вершкової маси викладається ікра, поверх сирної — сьомга.
  • Бутерброди прикрашаються зеленню, шматочками лимона. Кожен шматочок може бути доповнений кружальцями огірка, цибульними кільцями, оливками.
  • Бутерброди «Пікантні» з червоною ікрою і чорними оливками

    Виходячи з назви видно, що цей рецепт відрізняється пікантним смаком і зможе порадувати всіх гостей, особливо тих, хто вважає себе справжніми гурманами.

    Складові компоненти:

    • сир твердих сортів (можна взяти «Пармезан») — 150 г;
    • сіль, зелень петрушки, кропу — за смаком;
    • виноград — для декорування страви;
    • два зубки часнику;
    • трохи олії оливи (2-3 л);
    • маслини без кісточок — 1 банка;
    • батон молочний або хліб білий.

    Послідовність дій:

  • Такі компоненти, як сир, часник, оливки, зелень подрібнюються до кашоподібного стану за допомогою блендера.
  • У суміш вводиться оливкова олія і сіль (якщо маса пресновата).
  • Шматочки хліба чи батона злегка підсушуються в мікрохвильовій печі або в духовці і намазуються отриманою пастою.
  • Зверху викладається шар червоної ікри, половинки винограду, листочки зелені.
  • Красиві і ситні бутерброди готові.
  • Бутерброди на Новий 2016 рік – рецепти з фото

    Смачні бутерброди з червоною ікрою і маслинами

    Бутерброди «Росіяни» з буряковим паштетом і оселедцем

    Це рецепт бутербродів на Новий 2016 рік хоч і вимагає трохи більше клопоту від господині, зате, гості оцінять цей незабутній смак по достоїнству. Кухарі рекомендують готувати таких бутербродів побільше, так як вони миттєво змітаються з новорічного столу.

    Складові компоненти:

    • буряк варена — 1-2 шт;
    • арахіс/волоський горіх — на вибір — ½ склянки;
    • сіль, цукор, перець — за смаком;
    • масло оливи — 30 мл;
    • часник — два зубчики;
    • сир — 50 г (можна взяти гострий сорт);
    • зелень — за смаком;
    • лимонний сік — 10 мл;
    • житнього або житньо-пшеничний хліб;
    • оселедець малосольна — 10 шматочків;
    • картопля варена;
    • маслини без кісточок — 2-3 шт;
    • зерниста гірчиця, варений білок — для оформлення.

    Послідовність дій:

  • Зелень, часник, сир, горіхи і буряк переробляються блендером в щільний паштет. У суміш вводиться перець, цукор, сіль, масло оливи, лимонний сік. Паштет слід спробувати на смак, якщо він пресноват, можна додати побільше приправи.
  • З порційних шматків хліба склянкою вирізують кругляшки і намазуються картопляним пюре.
  • Другий шар — буряковий паштет, на який викладається філе оселедця.
  • Кожен шматочок прикрашається квітами, вирізаними з білка, зеленню. У центр квітки викладається гірчиця або жовток.
  • Бутерброди з ризькими шпротами

    Шпроти — це смачна закуска, яка також буде доречна на святковому столі. Вона чудово поєднується з будь-якими напоями і може подаватися без обмежень.

    Складові компоненти:

    • шпроти — 1 банка;
    • батон — 1 шт.;
    • часник (два зубки);
    • майонезний соус — 50.0 г;
    • рослинна олія для обсмажування;
    • зелень для прикраси, половинка лимона.

    Послідовність дій:

  • Тонкі скибочки батона обсмажуються на олії. Якщо не хочеться збільшувати кількість калорій, можна скористатися тостером.
  • Часник, подрібнений в кашку, змішується з майонезним соусом.
  • Батон обмазується соусом, на скибочки розкладаються шпроти.
  • Кожна порція прикрашається гілочкою зелені і сектором часточки лимона, звільненого від шкірки.
  • Страва з бутербродами також можна прикрасити зеленню і скибочками лимона.
  • Бутерброди на Новий 2016 рік – рецепти з фото

    Вишукані бутерброди з лимоном і шпротами

    Гарячі бутерброди на Новий рік

    Подібні страви легко і швидко готуються в стандартній духовці або в мікрохвильовій печі. В якості начинок прийнято використовувати гриби, сир, сир, шинку, яблука, банани, ананаси. Розглянемо кілька рецептів бутербродів на Новий 2016 рік з фото.

    Рецепт «Медово-яблучні бутерброди»

    Це бутерброди на Новий 2016 рік можуть стати справжніми ласощами для дітей та дорослих і можуть замінити навіть десерт.

    Складові частини:

    • булка біла здобна/батон ванільний;
    • яблука солодких сортів;
    • кориця — одна пучку;
    • рідкий мед.

    Послідовність дій

  • Порційний шматочок хліба поливається медом, покривається тонким скибками яблук, припудрюється корицею і відправляється в мікрохвильову піч або духовку на 7-10 хвилин, в залежності від потужності обладнання.
  • Готову страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.
  • В якості прикраси можна використовувати різні шоколадні або фруктові поливання, шматочки свіжих фруктів, навіть квіти.
  • Принцип приготування будь-якого гарячого страви один начинки послідовно викладаються на хліб і страва запікається в духовці. Господині не варто боятися експериментів. До початку святкових днів, можна приготувати кілька пробних рецептів і вибрати той, який здається найсмачнішим. Тоді гості і рідні будуть захоплюватися майстерністю і спритністю дослідної кулінарки.